Ειδικός στα ταξίδια εξηγεί γιατί πρέπει να μένουμε πάντα μεταξύ 2ου και 4ου ορόφου στα ξενοδοχεία

Newsroom
Ειδικός στα ταξίδια εξηγεί γιατί πρέπει να μένουμε πάντα μεταξύ 2ου και 4ου ορόφου στα ξενοδοχεία
Ο Lloyd Figgins εξηγεί γιατί πρέπει να αποφύγουμε τους 2 πρώτους ορόφους, αλλά και αυτούς που είναι από τον 4ο και πάνω.

Συνήθως όταν κλείνουμε δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο, μας νοιάζει το που θα βλέπει το μπαλκόνι του, αν θα έχει θέα, πόσα γεύματα θα υπάρχουν στην τιμή, αλλά και τί ανέσεις προσφέρει ο χώρος.

Το τελευταίο πράγμα που μας νοιάζει είναι σε ποιον όροφο θα είναι. Για την ακρίβεια, ενδεχομένως πολλοί να μην τους ενδιαφέρει καν.

ρεσεψιόν ξενοδοχείου

Ο Lloyd Figgins όμως που θεωρείται travel risk expert εξήγησε στην Sun Online Travel γιατί πρέπει να μένουμε είτε στον 2ο, είτε στον 3ο όροφο.

Όπως εξήγησε ο πρώην στρατιωτικός λοιπόν, ο μεγαλύτερος κίνδυνος στα ξενοδοχεία είναι η φωτιά. Οπότε συμβουλεύει τους ταξιδιώτες, μόλις πατήσουν το πόδι τους εκεί να τσεκάρουν που βρίσκεται η έξοδος κινδύνου, πόσο μακριά είναι από το δωμάτιό τους, που βγάζει και αν το πεδίο είναι ελεύθερο.

Σε περίπτωση φωτιάς, οι σκάλες που θα απεγκλωβίσουν κάποιο σπανίως φτάνουν στον 4ο όροφο, για αυτό πρέπει να είστε στους απο κάτω ορόφους.

κρεβατι

Όχι όμως στον 1ο, γιατί εκεί μπορεί να έχετε εύκολο έργο στο να διαφύγετε σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά είναι εύκολο να σας κλέψουν μέσω του μπαλκονιού.

Μάλιστα, στα μεγάλα ξενοδοχεία που φιλοξενούν εκατοντάδες πελάτες, καλό θα ήταν να αποφύγετε να λέτε δυνατά το νούμερο του δωματίου που μένετε ή να το γράφετε κάπου.

Κάποιοι μπορεί να το ακούσουν, να σας βάλουν στο... μάτι και όταν απουσιάζετε, να μπουν μέσα για να σας κλέψουν ότι πολύτιμα αντικείμενα έχετε.