Barista των Starbucks έγραψε σε ποτήρι «είσαι καλά; Θες να παρέμβουμε;» και το έδωσε σε έφηβη που παρενοχλούσε τύπος

Newsroom
Barista των Starbucks έγραψε σε ποτήρι «είσαι καλά; Θες να παρέμβουμε;» και το έδωσε σε έφηβη που παρενοχλούσε τύπος
Κωδικοποιημένο «μήνυμα» με κερασμένη σοκολάτα που δήθεν κάποιος ξέχασε να πάρει. Όλο το προσωπικό ήταν σε ετοιμότητα.

Την αποθέωση γνωρίζει από τον κόσμο στα social media αλλά και από τη μητέρα μιας έφηβης, ο barista των Starbucks Corpus Christi του Τέξας, ο οποίος αντέδρασε άμεσα και με έναν ιδιότυπο τρόπο, προκειμένου να δώσει βοήθεια στη νεαρή κοπέλα.

Τι είχε συμβεί; Η κοπέλα καθόταν μόνη της στα Starbucks όταν την πλησίασε ένας άγνωστος και την παρενοχλούσε, με την 18χρονη να είναι εμφανώς αρνητική στο να πιάσει συζήτηση μαζί του, αλλά ο τύπος να μην καταλαβαίνει.

Ο barista, δεν έκανε ούτε σκηνή, ούτε φασαρία, αλλά φρόντισε με έναν έξυπνο τρόπο να της δείξει πως μπορεί να την βοηθήσει. Έγραψε λοιπόν αθόρυβα ένα μήνυμα σε ποτήρι και το έδωσε στην έφηβη, λέγοντάς της ότι ήταν ένα δωρεάν ρόφημα από το μαγαζί.

2

«Η 18χρονη κόρη μου ήταν στο Starbucks, μόνη εκείνο το βράδυ. Ένας άντρας πήγε κοντά της και άρχισε να της μιλά», εξήγησε η κ. Roberson στην ανάρτησή της: «Ένας barista της έδωσε μια επιπλέον ζεστή σοκολάτα που- υποτίθεται- κάποιος ξέχασε να πάρει. Πόσο ευγνώμων είμαι για τους ανθρώπους που προσέχουν τους άλλους!».

Η μητέρα μοιράστηκε λοιπόν τη φωτογραφία του ποτηριού με το περιβόητο μήνυμα που είχε γράψει πάνω ο barista: «Είσαι καλά; Θέλεις να επέμβουμε; Αν το χρειάζεσαι, βγάλε το καπάκι από το ποτήρι» έγραφε το μήνυμα του barista.

Ευτυχώς, η 18χρονη ένιωσε ότι είχε την κατάσταση υπό έλεγχο και δεν χρειαζόταν να παρέμβει η ομάδα των Starbucks, αλλά παρόλα αυτά αυτή και η μητέρα της συγκινήθηκαν από την υποστήριξη τους.

«Ένιωθε ασφαλής και δεν έβγαλε το καπάκι, αλλά τους ειδοποίησε. Είπε ότι όλη η ομάδα την παρακολουθούσε όσο ήταν εκεί», εξήγησε η κ. Roberson.

«Η πίστη στην ανθρωπότητα αποκαταστάθηκε», σχολίασε ένα άτομο στα social media, ενώ ένα άλλο έγραψε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα των Starbucks!! Είναι καλό να ξέρεις ότι υπάρχουν ακόμα καλοί άνθρωποι που φροντίζουν ο ένας τον άλλον».