Στρώθηκε με πέτρα δρόμος νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη: Εφιάλτης για τους τραυματίες με κατάγματα

Newsroom
Στρώθηκε με πέτρα δρόμος νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη: Εφιάλτης για τους τραυματίες με κατάγματα
Ο νέος δρόμος για το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος στρώθηκε με πέτρα, με αποτέλεσμα αυτοκίνητα και ασθενοφόρα να... χοροπηδάνε.

Πραγματικά ακατανόητη δείχνει να είναι η απόφαση για ανακατασκευή του δρόμου στην οδό Ελένης Ζωγράφου που οδηγεί στο νοσοκομείο Αγίου Δημήτριου, ο οποίος στρώθηκε με πέτρα.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, το νέο αυτό οδόστρωμα, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους εργαζόμενους, στους αυτοκινητιστές, στους ασθενείς, αλλά και στους οδηγούς του ΕΚΑΒ.

Ειδικά οι δύο τελευταίοι θέτουν σοβαρό ζήτημα, καθώς υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία όσων πηγαίνουν στο νοσοκομείο με κατάγματα, καθώς μέχρι να φτάσουν εκεί, σφαδάζουν από πόνους που αυξάνονται.

Σε επιστολή του την οποία απέστειλε στις 14 Φεβρουαρίου το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Μάκη Κυριζίδης, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θέτει υπόψη τους τα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν με την αλλαγή του ασφαλτοτάπητα στην οδό Ελένης Ζωγράφου που εξυπηρετεί το νοσοκομείο.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «πρώτον οι πέτρες οι οποίες τοποθετήθηκαν, αν και εικαστικά είναι ωραίες, ταυτόχρονα είναι και 'άγριες' με αποτέλεσμα τα οχήματα και τα ασθενοφόρα που επισκέπτονται το νοσοκομείο μας να 'χοροπηδάνε' και να δημιουργεί κραδασμούς στα οχήματα (αυτοκίνητα και ασθενοφόρα), με αποτέλεσμα να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που μεταφέρουν. Επίσης με την τοποθέτηση πασσάλων στα πεζοδρόμια τα αυτοκίνητα σταθμεύουν κατά μήκος του δρόμου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη διέλευση των οδηγών, των ασθενοφόρων και των λεωφορείων», ανέφερε το voria.gr.

O πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Στέφανος Χατζηλιάδης ανέφερε πως «άρρωστοι, κυρίως αυτοί με κακώσεις, που έρχονται στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο μάς λένε ότι αυτά είναι τα πιο φρικτά διακόσια μέτρα της ζωής τους καθώς το ασθενοφόρο χοροπηδάει».