Γηροκομείο στα Χανιά: Προφυλακίστηκαν οι ιδιοκτήτριες και οι γιατροί

Newsroom
Γηροκομείο στα Χανιά: Προφυλακίστηκαν οι ιδιοκτήτριες και οι γιατροί
Το επόμενο διάστημα αναμένονται αποφάσεις για το μέλλον της δομής και την τύχη των περίπου 40 τροφίμων που παραμένουν εκεί.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δυο ιδιοκτήτριες και οι δυο γιατροί της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Χανιά.

Η απόφαση αυτή ελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα Χανίων, μετά από μια διαδικασία που διήρκεσε 22 ώρες.

Όσον αφορά τους τρεις εργαζόμενους της μονάδας αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

«Επιλέχτηκε η ταχύτητα αντί της δικαιοσύνης», δήλωσε ο συνήγορος των δύο συνιδιοκτητριών, Νίκος Ρουσόπουλος, εκφράζοντας παράπονα για την διαδικασία και για το γεγονός ότι δεν του επιτράπηκε να εξετάσει μάρτυρες υπεράσπισης.

«Όλα είναι προϊόν σκευωρίας»

Για σκευωρία κάνουν λόγο οι συλληφθέντες και ειδικά η μητέρα και η κόρη στους οποίους ανήκει το γηροκομείο, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Σήμερα κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις του ανακριτή ως προς τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας σε 29 περιπτώσεις ηλικιωμένων καθώς και για 8 απόπειρες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, κατατέθηκαν στοιχεία (οπτικοακουστικό υλικό αλλά και έγγραφα) τα οποία είναι ικανά – όπως αναφέρει ο δικηγόρος τους Νίκος Ρουσόπουλος – να ανατρέψουν πολλά στοιχεία του κατηγορητηρίου.

«Προσκομίστηκαν ικανά στοιχεία από την πλευρά της υπερασπίσεως για να ανατρέψουν πάρα πολλά στοιχεία του κατηγορητηρίου. Βρέθηκαν επίσης και τονίστηκαν αντιφάσεις και αοριστίες και ανεπάρκειες του κατηγορητηρίου σε πολλές περιπτώσεις που άλλα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας και άλλα από τα ιατρικά περιστατικά», τόνισε ο συνήγορός τους, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως και οι δύο γυναίκες ανέφεραν ενώπιον του ανακριτή πως «όλα αυτά είναι ένα προϊόν σκευωρίας. Μάλιστα, προσκομίστηκαν και συγκεκριμένες ένορκες καταθέσεις που αναφέρουμε ποια άτομα πλησίαζαν συγκεκριμένους ανθρώπους προκειμένου να καταθέσουν κατά της μονάδας καθώς και δύο δικηγόρους Χανίων με οικονομικά ανταλλάγματα».