Δολοφονία Άλκη: Η στιγμή της παράδοσης του 20χρονου, γιατί μπορεί να καθυστερήσει η έκδοσή του στην Ελλάδα (vid)

Newsroom
Δολοφονία Άλκη: Η στιγμή της παράδοσης του 20χρονου, γιατί μπορεί να καθυστερήσει η έκδοσή του στην Ελλάδα (vid)
Η έκδοσή του και η παράδοσή του στην Ελλάδα μπορεί να είναι χρονοβόρα.

Ο 20χρονος κατηγορούμενος παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς το μεσημέρι της Πέμπτης (10/5). Δύο μέρες μετά τη θανατηφόρα επίθεση των δραστών στους φιλάθλους του Άρη, ο νεαρός διέφυγε στην Αλβανία. Πλέον, θέμα χρόνου αποτελεί και η έκδοσή του στις ελληνικές αρχές.

Το GRTimes.gr δημοσίευσε φωτογραφίες από τη στιγμή της παράδοσης του νεαρού στην Κορυτσά.

Η στιγμή που ο 20χρονος Αλβανός παραδίδεται

«Έχω μετανιώσει που έφυγα. Θέλω να γυρίσω πίσω και να δικαστώ για να πω όλη την αλήθεια για το τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ. Λυπάμαι πολύ για το παιδί», μετέφερε ο 20χρονος στον δικηγόρο του.

Γιατί ενδέχεται να καθυστερήσει η έκδοσή του στην Ελλάδα

Ο 20χρονος είχε διαφύγει στην Αλβανία, μαζί με την οικογένειά του, από την πρώτη στιγμή μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, δεν διώκεται στην Αλβανία, αφού δεν έχει τελέσει αξιόποινη πράξη στη γείτονα χώρα, με το αλβανικό δικαστικό σύστημα να αποφασίζει αν θα του απαγγείλει κατηγορίες.

Σε αντίθετη περίπτωση μπορούν να τον αφήσουν ελεύθερο παρά το διεθνές ένταλμα σύλληψης που υπάρχει, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega.

O συνήγορός του, Παρασκευάς Σπυράτος, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» τόνισε ότι η παράδοσή του στις αλβανικές Αρχές ήταν σε συνεννόηση με τις ελληνικές.

«Η παράδοσή του έγινε στις αλβανικές Αρχές κατόπιν συνεννόησης με το τμήμα ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Έχουμε μια καθαρή βούληση του εντολέα μου να έρθει στην Ελλάδα και να τύχει μιας δίκαιης δίκης», τόνισε.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Σπυράτος, «είναι ο τελευταίος (σ.σ. ο 20χρονος) ο οποίος μπορεί να παρεμβεί στη διαδικασία. Είναι θέμα των αλβανικών Αρχών να ολοκληρώσουν τη διαδικασία».