Δικηγόρος 20χρονου καταζητούμενου: «Θα παραδοθεί, είναι συντετριμμένος» (vid)

Newsroom
Δικηγόρος 20χρονου καταζητούμενου: «Θα παραδοθεί, είναι συντετριμμένος» (vid)
Ο δικηγόρος του 20χρονου καταζητούμενου επιβεβαίωσε πως θα παραδοθεί ο πελάτης του που κατηγορείται για την δολοφονία του Άλκη.

Την πρόθεση του 20χρονου καταζητούμενου να παραδοθεί στις αρχές και να δώσει την δική του εκδοχή για το τι έγινε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα την δολοφονία του Άλκη, επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του.

Ο Παρασκευάς Σπυράτος, μιλώντας έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, είπε: «Θέλω να εκφράσω τα θερμά του συλλυπητήρια για το συμβάν. Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Εκτιμώ ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συμφωνήσει για την έκδοσή του. Κάνω μια παρένθεση να πω ότι ο κ. Κούγιας, είχε δηλώσει ότι τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο δεν πρόκειται να τον δούμε τα επόμενα 20 χρόνια. Ορθή νομικά η δήλωσή του, γιατί δεν προβλέπεται η διαδικασία εκδόσης. Δεν μπορεί να την επιβάλει η Ελλάδα, αλλά ο ίδιος έχει πρόθεση να έρθει στην Ελλάδα.

Ο ίδιος θα μπορούσε να βρίσκεται στην Αλβανία, θα επιλέξει να έρθει στην Ελλάδα διότι έχει να δώσει εξηγήσεις που αφορούν το ρόλο του και θα τύχει μιας δίκαιης δίκης. Οι ελληνικές αρχές είναι από χθες ενήμερες για την απόφασή του να παραδοθεί. Η γενική του θέση είναι πως είχε έναν περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση.

Το γεγονός ότι εμφανίζεται έχει ένα ενδιαφέρον καθώς έχει να καταθέσει κάποια πράγματα στη δικαιοσύνη. Η πρώτη του θέση που μου ζήτησε να παραθέσω είναι ότι είναι συντετριμμένος για το περιστατικό», είπε συγκεκριμένα ο δικηγόρος.

Αναφορικά με τη θέση του νεαρού Αλβανού ως προς τον ρόλο του στο άγριο έγκλημα, επισήμανε ότι «η γενική του θέση είναι ότι είχε ένα περιφερειακό ρόλο». Πρόσθεσε δε, ότι «στην πορεία θα εκθέσει και άλλες θέσεις, οι οποίες είναι ενδιαφέρουσες και για τον ρόλο του και για την υπόθεση ενδεχομένως».

Ερωτηθείς για το πού βρίσκεται ο εντολέας του, ο κ. Σπυράτος απάντησε ότι πιθανότατα να είναι στην περιφέρεια της Κορυτσάς, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει ο ίδιος στην Αλβανία να συναντηθεί μαζί του.