Αποκάλυψη για τη δολοφονία Άλκη: Ο 20χρονος καταζητούμενος πήρε τηλέφωνο και είπε πως θα παραδοθεί (vid)

Newsroom
Αποκάλυψη για τη δολοφονία Άλκη: Ο 20χρονος καταζητούμενος πήρε τηλέφωνο και είπε πως θα παραδοθεί (vid)
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 20χρονος που συμμετείχε στη δολοφονία του Άλκη αναμένεται να παραδοθεί.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη καθώς πληροφορίες του MEGA αναφέρουν πως ο 20χρονος χούλιγκαν που διέφυγε στην Αλβανία, έχει εκφράσει την πρόθεση του να παραδοθεί σήμερα ή αύριο στις αρχές.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν οι κ.κ. Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, και Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος, αναφορικά με το θέμα της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση να είναι ραγδαίες.

«Ο θάνατος του Άλκη ήρθε μετά από δεκαετίες ανομίας και θανάτων. Κάποια στιγμή έπρεπε να σπάσει αυτό το απόστημα. Αυτή τη στιγμή έχει ευαισθητοποιηθεί στο μέγιστο η κοινή γνώμη και η ελληνική κοινωνία. Το γεγονός ευαισθητοποίησε και τους αστυνομικούς πολύ. Συνάδελφοι δε δέχτηκαν να πάρουν την ημερήσια ανάπαυση που δικαιούνταν για να προχωρήσουν την έρευνα για την υπόθεση», σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας.

Την ίδια ώρα, σε μια αποκάλυψη προχώρησε η κ. Ανάσογλου, αναφορικά με τον 20χρονο Αλβανό που διέφυγε στην Αλβανία και φαίνεται πως εμπλέκεται στην υπόθεση. «Υπήρχε ο νόμος αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Οι ποινές δεν αναστέλλονταν, δεν μετατρέπονταν, ήταν πάρα πολύ σκληρές. Το ποδόσφαιρο έχει πολλούς που το αγαπούν, είναι το πιο εμπορικό σπορ», είπε η κ. Ανάσογλου.

«Χθες το απόγευμα δέχτηκα τηλέφωνο από συνάδελφο και θα ακούσετε ότι και ο Αλβανός που εμπλέκεται στην υπόθεση και βρίσκεται στην Αλβανία θα παραδοθεί σήμερα ή αύριο», αποκάλυψε η ίδια.

Συνεχίζονται οι απολογίες

Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Ενώπιον της 7ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης αναμένεται να βρεθούν σήμερα τρεις εξ αυτών. Χθες απολογήθηκαν δύο και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, παίρνοντας τον δρόμο για τις φυλακές, όπως συνέβη με τον 23χρονο, που είχε αποτελέσει την πρώτη σύλληψη.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, όταν την πόρτα της ανακρίτριας θα περάσουν οι τέσσερις τελευταίοι συλληφθέντες.

Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών.