Καταγγελία: Ξυλοκόπησαν παίκτη της Κ19 του Άρη επειδή έβαλε γκολ στον ΠΑΟΚ (vid)

Newsroom
Καταγγελία: Ξυλοκόπησαν παίκτη της Κ19 του Άρη επειδή έβαλε γκολ στον ΠΑΟΚ (vid)
Ο πατέρας του νεαρού ποδοσφαιριστή του Άρη μίλησε για την επίθεση που δέχθηκε ο γιος του στα Λαδάδικα, μετά το γκολ που έβαλε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Λεπτομέρειες για μία ακόμα περίπτωση οπαδικής βίας, έδωσε ο πατέρας ενός θύματος που είναι μάλιστα ποδοσφαιριστής της Κ19 του Άρη.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο και συγκεκριμένα μετά το ντέρμπι μεταξύ των «κίτρινων» και του ΠΑΟΚ.

Ο 17χρονος ήταν χτίστηκε σκόρερ της αναμέτρησης και μετά το γκολ που πέτυχε, πήγε στον τηλεοπτικό φακό και φίλησε την φανέλα.

Λίγες μέρες αργότερα, είχε βγει έξω με τους φίλους και είχε πάει σε ένα μπαρ στα Λαδάδικα, όπου τον πλησίασαν 7 άτομα που είχαν αναγνωρίσει πως ήταν εκείνος που είχε σκοράρει.

Ήταν άτομα από την ασφάλεια των μαγαζιών της περιοχής, τα οποία τον ρώτησαν αν είναι «το σκουλήκι που σηκώνει τη φανέλα και φιλά το σήμα» και άρχισαν να τον χτυπούν. Το νεαρός μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με κάταγμα στη μύτη και στο ζυγωματικό αλλά και κάκωση το πρόσωπο.

Οι καταγγελίες του πατέρα

Ο πατέρας του κατήγγειλε την επίθεση και έχει ταυτοποιηθεί ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας που είναι ηγετικό στέλεχος συνδέσμου οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ και ο οποίος έχει καταδικαστεί για παλαιότερα τα περιστατικά οπαδικής βίας και θεωρείται άνθρωπος της νύχτας. Άλλα δύο άτομα, ένας Ελληνας και ένας Αλβανός έχουν επίσης ταυτοποιηθεί και έχει σχηματιστεί δικογραφία, και αναζητούνται οι άλλοι τέσσερις δράστες. Οι άλλοι τρεις είναι προσωρινά ελεύθεροι.

Όπως καταγγέλλει ο πατέρας του νεαρού, από το βιντεοληπτικό υλικό που συνέλλεξε η αστυνομία κατά την έρευνα φάνηκε ότι οι 7 είχαν βγει για κυνήγι οπαδών του Άρη. Είχαν μάλιστα δεχθεί επίθεση άλλα δύο άτομα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στον ρεπόρτερ Δ. Στάμου ο πατέρας εμφανώς συγκλονισμένος είπε ότι και ο δικός του γιος θα μπορούσε να είναι στη θέση του Αλκη. Όπως είπε το παιδί έχασε τις αισθήσεις του από τα χτυπήματα. Τόνισε επίσης πως η κατάσταση έχει ξεφύγει σε τέτοιο βαθμό που εάν η αστυνομία ερευνούσε σε βάθος την οπαδική βία «θα άδειαζε η μισή πόλη».