Νίκος Κάτσικας: Έχει συλληφθεί ύποπτος για την δολοφονία του δημοσιογράφου

Newsroom
Νίκος Κάτσικας: Έχει συλληφθεί ύποπτος για την δολοφονία του δημοσιογράφου
Ο Νίκος Κάτσικας εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ και συνεργαζόταν με την ΕΡΤ.

Νεκρός βρέθηκε το Σάββατο (5/2), ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Κάιρο, Νικόλαος Κάτσικας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Νίκος Κάτσικας εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ και συνεργαζόταν με την ΕΡΤ στο Κάιρο επί σειρά ετών με επαγγελματισμό και αίσθηση στο καθήκον.

Δολοφονία αναφέρουν οι αιγυπτιακές Αρχές

Θύμα δολοφονίας έπεσε ο Έλληνας δημοσιογράφος σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές και έχουν συλλάβει ήδη έναν ύποπτο, σύμφωνα με την Al Ahram.

Η σορός του εντοπίστηκε σπίτι του, καθώς δεν είχε δώσει σημεία ζωής για μέρες. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι πρόκειται για δολοφονία και σε συνεργασία με την Εισαγγελία επίσπευσαν τις έρευνες για την αποκάλυψη των συνθηκών του εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αl-Ahram συνέλαβαν έναν διανομέα εστιατορίου που γνώριζε το θύμα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Αιγύπτου οι αρχές εκτιμούν ότι το κίνητρο είναι ληστεία.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

Ο Ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Κάιρο Νίκου Κάτσικας βρέθηκε χθες νεκρός. Ο Νίκος Κάτσικας εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ και συνεργαζόταν με την ΕΡΤ στο Κάιρο επί σειρά ετών με επαγγελματισμό και αίσθηση στο καθήκον.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Οι αρμόδιες Προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές.