Με αλεξίσφαιρο και σκυμμένο το κεφάλι ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του Άλκη: «Δολοφόνε» φώναζε ο κόσμος (vid)

Newsroom
Με αλεξίσφαιρο και σκυμμένο το κεφάλι ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του Άλκη: «Δολοφόνε» φώναζε ο κόσμος (vid)
Κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, αποδοκίμασε τον 23χρονο κατά την άφιξή του.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης, ο 23χρονος που κατηγορείται πως εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίον του Άλκη, ο οποίος έγινε το τελευταίο θύμα της οπαδικής βίας στην χώρα μας.

Έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης είχε συγκεντρωθεί κόσμος που αποδοκίμαζε το νεαρό, φωνάζοντάς του «δολοφόνε», την ώρα που εκείνος με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας αλεξίσφαιρο, περνούσε το κατώφλι της εισόδου.

Το «θα φας καλά» ήταν το πιο... ήπιο από αυτά που ακούστηκαν εκείνη την ώρα από τον κόσμο, καθώς οι περισσότεροι άρχισαν τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του, εξοργισμένοι για τον θάνατο του αθώου παιδιού.

Οι κατηγορίες

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, έχοντας υιοθετήσει μια σκληρή στάση την ώρα που τα στοιχεία για το οπαδικό του παρελθόν είναι εναντίον του.

Ο ίδιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε "πρωταγωνιστήσει" και τον Μάρτιο του 2019 σε επεισόδιο οπαδικής βίας, κοντά στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία του 19χρονου. Είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, όπου εκκρεμεί μέχρι στιγμής.