Τι είναι τέλος πάντων αυτό το Selfie Museum που άνοιξε στη Θεσσαλονίκη

Τι είναι τέλος πάντων αυτό το Selfie Museum που άνοιξε στη Θεσσαλονίκη
Δύο Θεσσαλονικιές ένωσαν την αγάπη τους για τη διακόσμηση και το Instagram και δημιουργήσαν έναν από τους πιο πρωτότυπους χώρους στην Ελλάδα.

Όταν πριν από εφτά περίπου χρόνια άνοιξε το πρώτο Selfie Musem στη Νέα Υόρκη, πολλοί απόρησαν με το συγκεκριμένο εγχείρημα. Ήταν ουσιαστικά μια τριήμερη εγκατάσταση με διάφορα δωμάτια, στα οποία οι επισκέπτες μπορούσαν να φωτογραφηθούν και στη συνέχεια να ανεβάσουν την selfie τους στα social media.

Με την εκτόξευση του Instagram, τα συγκεκριμένα «μουσεία» άρχισαν να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε διάφορες γωνιές στις γης. Το 2016 ήρθαν και στην Ευρώπη με το «Museum of Ice Cream» να ανοίγει στο Λονδίνο και να προκαλεί φρενίτιδα. Κάπως έτσι ακολούθησαν κι άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ πριν λίγες ημέρες είδαμε ένα αντίστοιχο πρότζεκτ να μπαίνει σε λειτουργία στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος για το Selfie Museum, που άνοιξαν την Τρίτη 25/1 στη συμπρωτεύουσα (στην οδό Μητροπόλεως 66) δύο φίλες, η Μαρία Κουτουπά, η οποία έχει σπουδές στην εσωτερική διακόσμηση και η Γιασμίν Αλιζαντέ, η οποία ασχολείται με τον χώρο των social media. Οι δύο Θεσσαλονικιές ένωσαν τις δυνάμεις (και τις αγάπες τους) κι έτσι δημιούργησαν έναν από τους πιο πρωτότυπους χώρους στην Ελλάδα.

Ήδη το Μουσείο των Σέλφι στη Θεσσαλονίκη έχει καταφέρει να γίνει talk of the town με αρκετούς να σπεύδουν να το επισκεφτούν από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας του. Πρόκειται για έναν χώρο συνολικής έκτασης 200 τ.μ., ο οποίος περιλαμβάνει 30 διαφορετικά «δωμάτια», στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να φωτογραφηθεί και στη συνέχεια να ανεβάσει τις φωτογραφίες του στα social media.

Οι θεματικές του Μουσείου διαφέρουν, αφού μπορεί κανείς να βρει από δωμάτια με καναπέδες, ντισκομπάλες, καθρέφτες και πολλά άλλα. Παράλληλα, μπορεί κάποιος να κλείσει εκεί να κάνει το bachelor του, μια επαγγελματική φωτογράφιση ή κάποια εταιρική εκδήλωση.

Όσον αφορά το κόστος τώρα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου, τα παιδιά από 4-13 ετών θα πρέπει να πληρώσουν 10 ευρώ για μία ώρα, ενώ από 14 ετών και πάνω η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 12 ευρώ.

Αν λάβουμε υπόψη μας πως αντίστοιχα εγχειρήματα στο εξωτερικό έχουν στεφθεί με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, είναι πραγματικά απορίας άξιο το ότι δεν είδαμε κάποιο Selfie Museum νωρίτερα στην Ελλάδα. Να που η Θεσσαλονίκη έκανε την αρχή.