Βενιζέλος σε Μητσοτάκη για Novartis: «Δε δικαιούσαι να διαχωρίζεις τα πρόσωπα με κομματικά κριτήρια»

Newsroom
Βενιζέλος σε Μητσοτάκη για Novartis: «Δε δικαιούσαι να διαχωρίζεις τα πρόσωπα με κομματικά κριτήρια»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε αιχμηρά τις αναφορές του Πρωθυπουργού για τη Novartis, στην ομιλία του για τη πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Αιχμές για την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης Novartis κατά την ομιλία του στη Βουλή άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνοντας ότι παρέλειψε να μιλήσει για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν στο επίκεντρο της σκευωρίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα του ζήτησε επιτακτικά - μιλώντας εκ μέρους της παράταξής του, όπως τόνισε - να ζητήσει συγγνώμη από τα πολιτικά πρόσωπα που κατέστησαν στόχος της "σκευωρίας Novartis". Μνημόνευσε δε ως τέτοια τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο και τους υπουργούς Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά. Δεν ανέφερε το όνομα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, των πρώην υπουργών Ανδρέα Λοβέρδου και Γιώργου Κουτρουμάνη και το δικό μου ως πρώην αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ γιατί προφανώς δεν ανήκουμε στην παράταξή του», σημείωσε.

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «όταν ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στη Βουλή σε μια σκευωρία που έθεσε στο στόχαστρό της την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας δια του ευτελισμού της Δικαιοσύνης δεν δικαιούται να διαχωρίζει τα πρόσωπα που κατέστησαν στόχος με κομματικά κριτήρια. Το μόνο κριτήριο είναι θεσμικό. Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να καταστήσει σαφές ότι υπερασπίζεται τους θεσμούς και όχι στελέχη της παράταξής του».