Αλέξης Τσίπρας: «Κύριε Μητσοτάκη κυβερνάτε εσείς ή μήπως οι Φουρθιώτηδες;»

Newsroom
Αλέξης Τσίπρας: «Κύριε Μητσοτάκη κυβερνάτε εσείς ή μήπως οι Φουρθιώτηδες;»
Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

«Όταν ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο, αντικείμενο λοιδορίας και σαρκασμού, τότε έχει ήδη τελειώσει και ακόμα δεν το γνωρίζει ακόμη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν μπορεί να κάνει ρεπορτάζ χωρίς να κλείνει τα μικρόφωνα από τους περαστικούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον πρωθυπουργό ότι έχει τελειώσει πολιτικά και πως το χειρότερο είναι ότι ζει στο δικό του παράλληλο σύμπαν όπου όλα πάνε καλά. Τόνισε επίσης ότι ο πρωθυπουργός είναι κλεισμένος μέσα σε προστατευτική γυάλα αυλοκολάκων της συμφοράς και δημοσκόπων της χαράς. Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως απέτυχε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που διαχειρίστηκε , στην πανδημία, τις φωτιές, το κύμα ακρίβειας, το χιονιά και την ίδια ώρα συνεχίζει στο ίδιο βιολί μιας άθλιας επικοινωνίας.

Σχολίασε τη συγγνώμη του πρωθυπουργού για τις αστοχίες στη διαχείριση του χιονιά στην Αττική λέγοντας πως δεν αρκεί και πως πρέπει να ζητήσει χιλιάδες συγγνώμες. «Χρωστάτε 23.275 συγγνώμες σε κάθε οικογένεια που έχασε τους ανθρώπους της μέσα στην πανδημία», είπε ο κ. Τσίπρας. «Χρωστάτε 103 συγγνώμες στις οικογένειες που χάσανε τους δικούς τους στο Μάτι, γιατί εσείς προσωπικά, κάνατε τις χαμένες ζωές εκλογικό σας σκαλί για να σκαρφαλώσετε στην κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Από τη δημοκρατική κάθαρση των εκλογών, προτιμάτε την προσχηματική συγγνώμη για τα τελευταία κατορθώματά σας, τόνισε ο κ. Τσίπρας και διερωτήθηκε γιατί οι πολιτικές δυνάμεις που απολαμβάνουν «δημοσκοπική άνοιξη» δεν θέλουν εκλογές ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν καταστρέφεται τις επιδιώκει με κάθε τρόπο. «Μήπως η πραγματικότητα είναι διαφορετική από την εικονική που θέλετε να επιβάλλετε;» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «η πιο έντιμη και καθαρή κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνέχιζε, έβγαλε τη χώρα από τη χαράδρα της χρεοκοπίας ενώ όταν επιχείρησε να βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία, «εσείς συμμαχήσατε ανοιχτά με τους τοποτηρητές». «''Γερούν γερά'' φωνάζατε. Θυμάστε; ''Πάρτε τα λεφτά από τις ελληνικές τράπεζες'' έλεγαν τα στελέχη σας στα κανάλια», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στην υπόθεση του υπόδικου παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, θέτοντας σειρά ερωτημάτων στον πρωθυπουργό. «Είστε σίγουρος για το ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; Την κυβερνάτε εσείς ή μήπως οι ‘’Φουρθιωτηδες’’; Γιατί ξέρετε κάτι; Είναι η πρώτη φορά, δεν πρέπει να υπήρξε άλλη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά, που η νύχτα διεισδύει στο Μέγαρο Μαξίμου».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η μισή κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις στον κ. Φουρθιώτη, διαπραγματεύονταν μαζί του νομοθετικές παρεμβάσεις και ρώτησε τον πρωθυπουργό εάν γνώριζε ή αγνοούσε όλα αυτά τα περιστατικά. «Ο κ. Φουρθιώτης δεν έχει στο χέρι το δεξί σας χέρι. Ο κ. Φουρθιώτης έχει στο χέρι εσάς και το ερώτημα είναι γιατί;», δήλωσε και πρόσθεσε ότι εάν δεν έχει μια σοβαρή απάντηση να δώσει ο πρωθυπουργός, η μόνη αντίδραση αξιοπρέπειας είναι να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.