Σκυλίτσα έπαθε ηλεκτροπληξία από χριστουγεννιάτικο στολισμό στον Άλιμο: Συγκλονιστική προσπάθεια διάσωσης (vids)

Newsroom
Σκυλίτσα έπαθε ηλεκτροπληξία από χριστουγεννιάτικο στολισμό στον Άλιμο: Συγκλονιστική προσπάθεια διάσωσης (vids)
Η Σέρι δάγκωσε ένα καλώδιο του χριστουγεννιάτικου στολισμού που είχε κοπεί και που νωρίτερα δίπλα του έπαιζαν παιδιά.

Ένα συγκλονιστικό video με τις προσπάθειες πολιτών να σώσουν μία σκυλίτσα που δάγκωσε κομμένα καλώδια ρεύματος στον Άλιμο, έφερε στην δημοσιότητα το notia.gr.

Στη λεωφόρο Ιασωνίδου, ο εναέριος ξεχασμένος χριστουγεννιάτικος στολισμός, υποχώρησε από το βάρος του χιονιού, παρασύροντας δύο κολώνες της ΔΕΗ, οι οποίες κόπηκαν στη μέση και τα ηλεκτροφόρα καλώδια έπεσαν στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο και πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα!

Χαρακτηριστικό είναι το video από το σημείο με τον στολισμό να έχει καταρρεύσει.

Αυτά τα καλώδια λοιπόν, την επόμενη μέρα, σκότωσαν μία σκυλίτσα που τα δάγκωσε, ενώ κινδύνευαν και αρκετά παιδιά που είχαν βγει στην περιοχή για να παίξουν με το χιόνι.

Ο ιδιοκτήτης της Σέρι εξιστόρισε το χρονικό το περιστατικού, λέγοντας: «Η Σέρι ήταν ενός έτους. Την είχα πάρει από μία φιλοζωική στην Κεφαλονιά, για να την κάνω δώρο στη μητέρα μου που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο ερχομός της μας άλλαξε κυριολεκτικά τη ζωή.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης την πήρα μαζί για να πάμε στο σούπερ μάρκετ και στο φαρμακείο. Περπατώντας στην Ιασωνίδου η Σέρι δάγκωσε το καλώδιο που βρισκόταν πάνω στο δρόμο. Έπαθα σοκ μόλις κατάλαβα τι έχει συμβεί. Δεν ήξερα τι να κάνω γιατί ήταν επικίνδυνο να την τραβήξω με τα χέρια. Κάποιος μου έδωσε ένα ξύλο, της έβγαλα από το στόμα το καλώδιο και την τράβηξα. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες που κάναμε δεν καταφέραμε να τη σώσουμε.

Η δικηγόρος μου που μένει εκεί, νωρίτερα εκλιπαρούσε τον δήμο να κάνει κάτι με τα καλώδια. Τα παιδιά της έπαιζαν χιονοπόλεμο και κινδύνεψαν. Τους πήρε 4-5 φορές τηλέφωνο αλλά δεν έκαναν κάτι. Δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσω έτσι το θέμα. Θα στραφώ νομικά εναντίον των υπευθύνων. Ξέρετε τι μου είπε ο δήμαρχος; Ότι κακώς ήμουν έξω το πρωί της Τρίτης. Είχαμε απαγόρευση κυκλοφορίας και δεν το γνώριζα; “Έχω και εγώ σκυλάκι και σε καταλαβαίνω” μου είπε ο Κωνσταντάτος. Ούτε μία συγνώμη δεν μου ζήτησε.

Αυτό το καλώδιο στην Ιασωνίδου στο Ελληνικό ήταν η αιτία να πάθει ηλεκτροπληξία η Σέρι μου. Αφού είχε ειδοποιηθεί από το πρωί ο δήμος, δεν έβαλε κάποια κορδέλα και παρόλο που ήταν εκεί και ξεστόλιζαν τα λαμπάκια που κατέστρεψε η χιονοθύελλα δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία ως προς τα ακάλυπτα καλώδια. Χθες πάλι με έναν υπάλληλο και ένα σκυλάκι έγινε το ίδιο ευτυχώς γλίτωσαν αυτοί. Ίσως η Σέρι μου έσωσε κάποιο παιδάκι. Έχω κρατήσει τις πιο γλυκές αναμνήσεις».