Προειδοποίηση Μαρουσάκη για τη νέα κακοκαιρία: «Θα λιώσουν τα χιόνια και θα έχουμε πλημμύρες»

Newsroom
Προειδοποίηση Μαρουσάκη για τη νέα κακοκαιρία: «Θα λιώσουν τα χιόνια και θα έχουμε πλημμύρες»
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκη χτυπάει καμπανάκι για τον κίνδυνο να υπάρχουν πλημμύρες λόγω των βροχών που έρχονται από τα λιωμένα χιόνια.

Με δεδομένο οτι πολλοί δρόμοι στην Αθήνα, δεν έχουν καθαριστεί από το χιόνι, ο κίνδυνος για πλημμύρες είναι κάτι παραπάνω από ορατός με την επερχόμενη κακοκαιρία.

Για αυτό και ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook, προκειμένου άπαντες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Αναλυτικά η ανάρτησή του...

Σχετικά με το νέο κύμα κακοκαιρίας ακολουθούν χάρτες βροχόπτωσης, χιονόπτωσης και ανέμου σύμφωνα με την πρωινή ανανέωση των μετεωρολογικών μας μοντέλων.

Επισημαίνονται τα παρακάτω:

  • 1. Αρκετές βροχές στην Αττική που θα λιώσουν απότομα μεγάλο όγκο χιονιού και που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά φαινόμενα
  • 2. Πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά της Αττικής, πιθανόν και πιο χαμηλά στα υπερβόρεια τμήματα.
  • 3. Μεγάλος όγκος χιονιού στα Βίλια όπου ήδη υπάρχει μεγάλο πάχος χιονοκάλυψης.
  • 4. Πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα προς τα κεντρικά, πρόσκαιρα τα βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα όπως επίσης και προς κεντρική - ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο.
  • 5. Ισχυρές βροχές - καταιγίδες προς τα νότια νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα.
  • 6. Θυελλώδεις βοριάδες προς το κεντρικό - νότιο νοτιοδυτικό Αιγαίο.

Από βδομάδα ακολουθεί και νέα κακοκαιρία τα χαρακτηριστικά της οποίας θα μελετηθούν και θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και σε όλους!