Επιμένει ο Άδωνις: «Τα πήγαμε καλύτερα από την Μηδεία, τα πήγε καλά ο Στυλιανίδης» (vid)

Newsroom
Επιμένει ο Άδωνις: «Τα πήγαμε καλύτερα από την Μηδεία, τα πήγε καλά ο Στυλιανίδης» (vid)
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με εξαίρεση τους εγκλωβισμούς στην Αττική, είπε πως το κράτος τα πήγε καλύτερα από την «Μήδεια».

Μπορεί να έχουν περάσει 4 μέρες και αρκετές γειτονιές να είναι αποκλεισμένες από τον πάγο, πολίτες να νοικιάζουν μπουλντόζες για να βγάλουν το χιόνι από τις πόρτες του, εκατοντάδες σπίτια να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και αρκετοί οδηγοί να εγκλωβίστηκαν σε Μεσογείων, Κατεχάκη, Μαραθώνος και Κηφισίας, όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης επιμένει για βελτιωμένη διαχείριση της κακοκαιρίας Ελπίς σε σχέση με την Μήδεια.

Η μοναδική... παραφωνία, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΙ όπως αναφέρει το site του καναλιού, ήταν το φαινόμενο της Αττικής Οδού.

«Καλώς ζητάμε συγγνώμη και θα ξαναζητήσω κι εγώ συγγνώμη. Αν μου πείτε ότι μια κυβέρνηση θα πέσει γιατί κάποιοι αποφάσισαν να μην αποκλειστεί η κυκλοφορία των φορτηγών από την Αττική Οδό, όχι δε θεωρώ ότι είναι αυτός λόγος για να πέσει μια κυβέρνηση. Είναι όμως ένα λάθος, το οποίο έχει συμβεί, και πρέπει να διδασκόμαστε από τα λάθη μας για να μην ξαναγίνουν. Στην περίπτωση της Αττικής Οδού η απόφαση του κ. Πατούλη να κλείσει τα σχολεία ήταν σωτήρια. Φαντάζεστε να είχαμε στην Αττική Οδό εγκλωβισμένα σχολικά λεωφορεία με παιδάκια; Όλο το υπόλοιπο κομμάτι των δρόμων θα πρέπει να το δούμε. Εγώ είμαι πιο αιρετικός σε όλα αυτά. Η ιδέα σε μια τόσο σφοδρή χιονόπτωση να μην έχεις πουθενά πρόβλημα στους δρόμους, μου φαίνεται ανεδαφική. Δεν ξέρω κανένα κράτος που να τα έχει καταφέρει. Υπάρχουν και φυσικά φαινόμενα που είναι πάνω από τα όρια των κρατικών μηχανισμών», επισήμανε.

Επέμεινε δε ότι σε γενικές γραμμές η διαχείριση ήταν καλύτερη σε σχέση με τη Μήδεια, ενώ ερωτηθείς αν ικανοποιημένος από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι «ο κ. Στυλιανίδης τα πήγε καλά αν δούμε την μεγάλη εικόνα. Αν δούμε την μικρή εικόνα της Αττικής Οδού όχι» και πρόσθεσε ότι κακώς η Αττική Οδός πήγες να ρίξει την ευθύνη στο υπουργείο, καθώς στη Νέα Οδό η τροχαία με το που είδε το πρόβλημα, την έκλεισε.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα εστιάζοντας στους νεκρούς που υπήρχαν στην Μάνδρα και το Μάτι. «Ναι υπήρξαν προβλήματα στη διαχείριση αυτού του χιονιά, ναι υπήρξαν προβλήματα το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές, ναι υπήρξαν προβλήματα πέρυσι στη Μήδεια. Υπήρξαν νεκροί; Όχι. Είσαι ο Τσίπρας και η Δούρου κι έχεις τη Μάνδρα και το Μάτι και μιλάς για καταστροφή σε αυτή τη χώρα; Η επιτυχία της κυβέρνησης είναι ότι σε όλες τις καταστροφές δεν έχει χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή», υπογράμμισε.