Ατρόμητος πιτσιρικάς μπήκε στο σπίτι του γείτονα που είχε πάρει φωτιά για να σώσει τα σκυλιά του (vid)

Newsroom
Ατρόμητος πιτσιρικάς μπήκε στο σπίτι του γείτονα που είχε πάρει φωτιά για να σώσει τα σκυλιά του (vid)
Πιτσιρικάδες έκαναν τα αδύνατα δυνατά δίχως να το σκεφτούν στιγμή, προκειμένου να σώσουν στα σκυλιά του φίλου τους από το σπίτι που είχε πιάσει φωτιά.

Στιγμή δεν σκέφτηκαν τους όποιους κινδύνους διέτρεχαν δύο πιτσιρικάδες, όταν είδαν πως από το σπίτι του φίλου τους έβγαινε καπνός και κατάλαβαν πως είχε πιάσει φωτιά. Γνωρίζοντας πως έχει μέσα σκυλιά, έτρεξαν να τα σώσουν, ενώ ο ένας μάλιστα μπήκε μέσα για να βρει το τρίτο, που ήταν μέσα σε κλουβί. Οι κινήσεις τους καταγράφηκαν από την κάμερα του κουδουνιού που έχει το σπίτι.

Ο 12χρονος Anthony Lombardi και ο 13χρονος Mario Comella, περνούσαν με τα ποδήλατά τους από το σπίτι ενός φίλου τους στο Κόβεντρι του Ρόουντ Άιλαντ, όταν παρατήρησαν ότι είχαν ανάψει οι συναγερμοί πυρκαγιάς και άκουσαν τα γαυγίσματα μέσα από το σπίτι.

Τα παιδιά κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα, έχοντας πάρει τον κωδικό του συναγερμού από τον πατέρα του φίλου τους. Αμέσως δύο σκυλιά έτρεξαν έξω από το σπίτι, αλλά γνωρίζοντας ότι υπάρχει και τρίτο, ο Mario μπήκε μέσα στο σπίτι για να το απελευθερώσει, καθώς ήταν κλειδωμένο μέσα σε ένα κλουβί. Την ίδια ώρα ο φίλος του ο Anthony, καλεί το 911, την πυροσβεστική.

Μέσα στο σπίτι, ο Mario ανοίγει το κλουβί για να απελευθερώσει τον τρίτο σκύλο της οικογένειας, τον Chase, ένα κουτάβι γερμανικό Ποιμενικό. Τρέχουν μαζί προς την πόρτα λέγοντάς του «πάμε έξω, γρήγορα έξω».

Στη συνέχεια ο Mario τηλεφώνησε στον φίλο του και ακούγεται να λέει: «Έβγαλα τα σκυλιά σου, έβγαλα τα σκυλιά». Ο Anthony την ίδια ώρα μπαίνει μέσα στο σπίτι και γυρίζοντας λέει στον φίλο του «είναι φωτιά, τη μυρίζω».

Ο κ. Salisbury, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και πατέρας του φίλου τους, είπε ότι η φωτιά μάλλον ξεκίνησε από τον καυστήρα, αρπάζοντας μια ξύλινη σανίδα κοπής, ενώ η σύζυγός του, η οποία είπε ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει το βίντεο ασφαλείας χωρίς να δακρύσει, είπε ότι φοβάται να σκεφτεί, τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, αν τα δύο αγόρια έφταναν πέντε ή δέκα λεπτά αργότερα.

Μετά το περιστατικό, ο Mario είπε ότι έτρεξε στο σπίτι για να σώσει τα σκυλιά αφού ο θείος του έχασε τραγικά τα κατοικίδιά του σε μια φωτιά πριν από ένα χρόνο. Είπε στο 12 News: «Σκεφτόμουν… «Αυτό συνέβη στον θείο μου, οπότε δεν πρόκειται να το αφήσω να συμβεί στον φίλο μου»!

Μπράβο τους…