Τρεις μέρες μετά την κακοκαιρία: Πεζοδρόμια και δρόμοι παραμένουν παγοδρόμια (vids)

Newsroom
Τρεις μέρες μετά την κακοκαιρία: Πεζοδρόμια και δρόμοι παραμένουν παγοδρόμια (vids)
Οι περισσότερες γειτονιές της Αττικής είναι απροσπέλαστες.

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει τρεις ημέρες από την έντονη χιονόπτωση που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίς» δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην Αττική και οι δρόμοι στις περισσότερες γειτονιές παραμένουν απροσπέλαστοι.

Οι πολίτες έχουν πάρει ήδη την κατάσταση στα χέρια τους, καθώς οι αρμόδιοι στους περισσότερους δήμους δεν έχουν μεριμνήσει να καθαρίσουν τους δρόμους που έχουν μετατραπεί σε παγοδρομία, κρύβοντας πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων.

Τα συνεργεία των Δήμων Αττικής έχουν ρίξει κυρίως το βάρος στους κεντρικούς δρόμους, με αποτέλεσμα οι πολίτες να βγαίνουν με φτυάρια για να καθαρίσουν τα στενά στις γειτονιές τους.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε πίστες πατινάζ και είναι σχεδόν απροσπέλαστοι, όχι μόνο στα βόρεια προάστια αλλά και στα νότια του λεκανοπεδίου. Η κατάσταση επιδεινώνεται όσο περνάει η ώρα, καθώς τρεις μέρες μετά και κάποιοι δήμοι δεν έχουν ρίξει ούτε καν αλάτι στους δρόμους, ώστε να βοηθήσουν το χιόνι να λιώσει.

Σε αρκετές περιοχές, η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια που δεν βοηθάει, όπως στους δήμους Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Νέας Σμύρνης και Βύρωνα. Ειδικά, στον δήμο του Βύρωνα υπάρχουν ακόμη αρκετά προβλήματα στην περιοχή του Καρέα.

Τεράστια προβλήματα εντοπίζονται στου Παπάγου, στην Αγία Παρασκευή, στα Βριλήσσια, στην Πεντέλη, στην Κηφισιά, στον Διόνυσο, στην Παλλήνη και στον Γέρακα. Εκτός από το χιόνι που έχει μετατραπεί σε πάγο, πολλές από τις παραπάνω περιοχές αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν κυρίως οι ορεινοί οικισμοί των δήμων του Μαραθώνα, της Ραφήνας-Πικερμίου και της Παιανίας όπου υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο Μαρούσι, αφού το χιόνι δεν λιώνει, και μετατρέπεται σε πάγο. Σε κάποιες περιπτώσεις τα αυτοκίνητα του δήμου παραμένουν ακινητοποιημένα, καθώς είναι θαμμένα στο χιόνι. Πολλά σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ αρκετά αυτοκίνητα έχουν καταπλακωθεί από δέντρα.

Πάγος έχει καλύψει και τους δρόμους της Ηλιούπολης. Οι κάτοικοι προσπαθούν με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν, να μετακινήσουν τα οχήματά τους που έχουν εγκλωβιστεί, σπάζοντας με φτυάρια τον πάγο που έχει συσσωρευτεί γύρω από αυτά. Για τέταρτη μέρα η περιοχή έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στου Ζωγράφου. Οι δρόμοι είναι καλυμμένοι με πάγο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Ο δήμος από το πρωί έχει ξεκινήσει να καθαρίζει κάποιους κεντρικούς δρόμους, όμως το πρόβλημα παραμένει έντονο σε μεγάλο μέρος της περιοχής.