Προκλητικός Στέφανος Μάνος: «Οι οδηγοί θα έπρεπε να πληρώσουν την αποζημίωση των 2.000 ευρώ»

Newsroom
Προκλητικός Στέφανος Μάνος: «Οι οδηγοί θα έπρεπε να πληρώσουν την αποζημίωση των 2.000 ευρώ»
Ο επί χρόνια βουλευτής και υπουργός, Στέφανος Μάνος είπε πως θα έπρεπε να πληρώσουν πρόστιμο οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν και δεν είχαν αλυσίδες ή καλά λάστιχα.

Μετά την Κατερίνα Παπακώστα που αναγκάστηκε να ανασκευάσει την δήλωσή της, ήρθε και ο Στέφανος Μάνος να πει πως θα έπρεπε να επιβληθεί πρόστιμο στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, επειδή δεν είχαν αλυσίδες ή καλά λάστιχα.

«Βιαστήκαμε να δώσουμε αποζημιώσεις σε οδηγούς που δεν είχαν αλυσίδες και είχαν φθαρμένα λάστιχα, κανονικά αυτοί θα έπρεπε να πληρώσουν αποζημίωση 2.000 ευρώ για το μεγάλο πρόβλημα που προκάλεσαν στους δρόμους», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μάνος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6.

Δεν έμεινε όμως εκεί... Λίγο αργότερα, με ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε: «Επειδή με ρώτησαν πώς μπορεί πρακτικά να γίνει ο έλεγχος των ελαστικών, θυμίζω ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, ο κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε νέα εφαρμογή με την οποία εντοπίζονται τα αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Τα ΚΤΕΟ ελέγχουν μεταξύ άλλων την κατάσταση των ελαστικών και διατηρούν τις πληροφορίες κάθε αυτοκινήτου για τρία χρόνια τουλάχιστον.

Η δική μου υπόθεση είναι ότι οι νταλίκες που δίπλωσαν στην Αττική Οδό και η πλειοψηφία των αυτοκινήτων που ακινητοποιήθηκαν είχαν φθαρμένα ελαστικά.

Με την εφαρμογή του κ. Πιερρακάκη είναι εύκολος ο έλεγχος. Τα αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν στην Αττική Οδό και θα αποζημιωθούν με απόφαση του πρωθυπουργού με 2.000 ευρώ είχαν περάσει ΚΤΕΟ; Και αν ναι, το ΚΤΕΟ είχε συστήσει αντικατάσταση ελαστικών; Και αν πάλι ναι, αντικαταστάθηκαν; Διότι αν το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ και δεν είχε αντικαταστήσει φθαρμένα ελαστικά παρά τη σχετική υπόδειξη, τότε δεν πρέπει να λάβει αποζημίωση 2.000 ευρώ αλλά ενδεχομένως να πληρώσει αποζημίωση για όσα προβλήματα προκάλεσε στους άλλους».