Αστυνομικός χτύπησε σε καταδίωξη μοτοσυκλετιστή που είχε αφήσει τη μηχανή του και έτρεχε πεζός (vid)

Newsroom
Αστυνομικός χτύπησε σε καταδίωξη μοτοσυκλετιστή που είχε αφήσει τη μηχανή του και έτρεχε πεζός (vid)
Ο οδηγός της μηχανής που έσπασε σπονδυλική στήλη, πλευρά και πόδι μήνυσε τον αστυνομικό.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έχει έρθει στην επιφάνεια από μια καταδίωξη στο Τέξας των ΗΠΑ. Ο αστυνομικός Jonathan Granado εντόπισε τον Dustin Bates μπροστά από το περιπολικό του με το φανάρι να είναι κόκκινο.

Τσέκαρε την πινακίδα κυκλοφορίας του και είδε ότι δεν ταίριαζε με τη μοτοσικλέτας. Τότε άναψε τα φώτα στον Bates, ο οποίος επιτάχυνε περνώντας στην άλλη λωρίδα πηγαίνοντας προς μια έξοδο του αυτοκινητόδρομου.

Ο Granado συνέχισε να τον καταδιώκει και κάποια στιγμή τον είδε πεζό πλέον, να διασχίζει τρέχοντας τον δρόμο και να μπαίνει στα χορτάρια. Ο αστυνομικός μπήκε στα χορτάρια και τον χτύπησε στην πλάτη με το περιπολικό τύπου SUV.

Ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην καταδίωξη του φώναξε να βάλει τα χέρια του πίσω από την πλάτη διαφορετικά θα τον πυροβολούσε. Στη συνέχεια ακολούθησε η σύλληψη του Bates, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από το χτύπημα.

Ο άτυχος μοτοσικλετιστής χρειάστηκε να μπει στο χειρουργείο καθώς υπέστη πολλαπλά κατάγματα. Υπέστη κάταγμα σπονδυλικής στήλης, έσπασε το πόδι του και τα πλευρά του. Το περιστατικό έγινε τον Νοέμβριο του 2020 και τώρα ο Bates που μήνυσε τον αστυνομικό, ζητά αποζημίωση καθώς το χτύπημα του άφησε μόνιμες βλάβες.

Ο αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε για το περιστατικό: «Προκλήθηκε τραυματισμός λόγω της κακής κρίσης αστυνομικού. Είμαι απογοητευμένος και λυπημένος». Στη συνέχεια τόνισε το τμήμα διερεύνησε τις συνθήκες του ατυχήματος. Από την πλευρά του ο Granado επιμένει ότι δεν παραβίασε το καθήκον του.