Το χιόνι έχει σταματήσει να πέφτει εδώ και 24 ώρες, αλλά οι δρόμοι δεν έχουν καθαριστεί (vids)

Newsroom
Το χιόνι έχει σταματήσει να πέφτει εδώ και 24 ώρες, αλλά οι δρόμοι δεν έχουν καθαριστεί (vids)
Μόνο οι κεντρικοί δρόμοι είναι προσβάσιμοι (και αυτοί όχι όλοι), με τους πολίτες να αναλαμβάνουν να καθαρίσουν τα στενά στα σπίτια τους.

Η ισχυρή χιονόπτωση που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, ουσιαστικά έχει σταματήσει από το βράδυ της ίδιας μέρας στις περισσότερες περιοχές ή το αργότερο χθες το μεσημέρι.

Ωστόσο, όσοι πήραν την απόφαση να βγουν έξω από το σπίτι τους, θα αντιλήφθηκαν αμέσως τον μεγάλο κίνδυνο που έβαλαν την σωματική τους ακεραιότητα. Και αυτό γιατί μπορεί οι μεγάλοι δρόμοι να έχουν καθαριστεί, αλλά οι μικρότεροι και ειδικά τα στενά εξακολουθούν να μένουν παγωμένα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να κάνουν πατινάζ για να εξυπηρετηθούν.

Και δεν μιλάμε για τις περιοχές των βορείων και των νοτίων προαστίων που μπορεί η θερμοκρασία να είναι πιο χαμηλή. Εκεί η κατάσταση σε πολλές περιοχές είναι τραγική, καθώς υπάρχει και η διακοπή ρεύματος.

Δρόμοι... παγοδρόμια υπάρχουν και στο κέντρο της Αθήνας, σε περιοχές όμως το Παγκράτι, ο Βύρωνας, η Κυψέλη, το Γαλάτσι που έχουν πολλές ανηφόρες όπου οι κάτοικοί τους ουσιαστικά είναι εγκλωβισμένοι, για να μην σπάσουν κάνα χέρι ή κάνα πόδι.

Πολιτεία, Περιφέρεια και Δήμοι, φαίνεται πως έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους στον ήλιο, καθώς μόνο έτσι μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση και να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία των πολιτών.

Σε κάθετους στην Λεωφόρο Μεσογείων για παράδειγμα, πολίτες έχουν βάλει κάδους στα στενά, προκειμένου να αποτρέψουν τους οδηγούς από να στρίψουν, για να γλιτώσουν ταλαιπωρία, καθώς ο δρόμος ήταν... γυαλί κάτω.

Στο Παγκράτι, το όχημα που πέρασε, άφησε πολλές ανηφόρες με αποτέλεσμα οι δύσκολοι δρόμοι να μείνουν απροσπέλαστοι, ενώ στην Κυψέλη και συγκεκριμένα σε περιοχές που συνορεύουν με το Χαλάνδρι, ούτε τζιπάκι δεν μπορούν να ανέβουν.