Κραυγή αγωνίας 75χρονου καρδιοπαθή: «Τρέμω από το κρύο, φοβάμαι ότι θα πεθάνω» (vid)

Newsroom
Κραυγή αγωνίας 75χρονου καρδιοπαθή: «Τρέμω από το κρύο, φοβάμαι ότι θα πεθάνω» (vid)
«Φοβάμαι ότι θα πεθάνω» είπε οργισμένος και έκανε λόγο για «έλλειψη παιδείας παντός υπευθύνου». Παράλληλα αναρωτήθηκε «δεν τους νοιάζουμε καθόλου;».

Απίστευτο είναι αυτό που συμβαίνει από χτες (24/1) με τους εγκλωβισμένους οδηγούς σε δρόμους της πρωτεύουσας, τόσο στην Αττική οδό, όσο και σε Μεσογείων, Κατεχάκη, Αγία Παρασκευή και αλλού. Νηστικοί, παγωμένοι, εγκλωβισμένοι και αγανακτισμένοι με στρατό και Πυροσβεστική να καταβάλει προσπάθειες να τους βοηθήσει καθώς -όπως καταγγέλλουν- το κράτος αδιαφόρησε.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία και ενός 75χρονου πολίτη στον ΣΚΑΪ, που έχει εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό 100 μέτρα πριν από την έξοδο των Σπατών στο ρεύμα προς Αθήνα.

«Είμαι επί της Αττικής Οδού, στα διόδια της Κάντζας, 100 μέτρα πριν τα διόδια από χθες το μεσημέρι. Έρχεται ο στρατός και μοιράζει κουβέρτες, τρέμουμε. Ένας άλλος άνθρωπος εδώ μου έδωσε ένα μπουκαλάκι νερό να πιώ τα χάπια μου. Δεν έχω πετρέλαιο στο αυτοκίνητο, έχω την καρδιά μου. Να φύγω, δεν μπορώ τρέμω, θα "μείνω". Ο άλλος ο κύριος εδώ έχει άσθμα, τι να τον κάνω; 75 ετών. Δεν έρχονται; 70 μέτρα από τα διόδια, 20 μέτρα από την διαφυγή. Από χθες το μεσημέρι δεν έχει περάσει κανένας απολύτως να δει τι κάνουμε και τι θέλουμε. Ντρέπομαι για την παιδεία του πρωθυπουργού και των υπουργών. Ντρέπομαι και λυπάμαι… Πείτε τους να δείξουν έλεος, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει εδώ. Φοβερό πράγμα, δεν υπάρχουμε γι’ αυτούς εμείς όλοι; Πού να πάμε στην τουαλέτα εδώ, πού;», ανέφερε ο άνθρωπος μεταξύ άλλων.