Εξωφρενικές εικόνες από το ξενοδοχείο των εγκλωβισμένων: «Ζήτησαν 15 ευρώ για πρωινό»

Newsroom
Εξωφρενικές εικόνες από το ξενοδοχείο των εγκλωβισμένων: «Ζήτησαν 15 ευρώ για πρωινό»
Εικόνες ντροπής σε ξενοδοχείο με εγκλωβισμένους οδηγούς να κοιμούνται στο πάτωμα.

Αδιανόητο είναι αυτό που συνέβη με τους εγκλωβισμένους οδηγούς λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς», με τις ευθύνες να γίνονται «μπαλάκι» και οι άνθρωποι να μένουν για ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους ή να τα παρατάνε και να φεύγουν πεζοί μέσα στο χιόνι.

Οι 300 εγκλωβισμένοι του τρένου στην Οινόη πέρασαν 16 ώρες νηστικοί και παγωμένοι ενώ Πυροσβεστική, στρατός, αστυνομία και ομάδες της Αττικής Οδού έδιναν μάχη για τον απεγκλωβισμό των οδηγών.

Εκατοντάδες πολίτες είτε έφυγαν μόνοι τους, αφήνοντας τα οχήματά τους, είτε μπόρεσαν με δυσκολία να μετακινήσουν τα Ι.Χ τους και να κατευθυνθούν προς την έξοδο. Ωστόσο και πάλι, αρκετοί είναι ακόμα ακίνητοι, καθώς μιλάμε για χιλιάδες άτομα, με κάποιες αναφορές να μιλούν ακόμα και για 5.000.

Εγκλωβισμένος οδηγός που βρίσκεται στο ξενοδοχείο μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» δήλωσαν ότι είναι παρατημένοι εκεί, χωρίς καμία ενημέρωση.

Εγκλωβισμένοι στο ξενοδοχείο

«Είμαστε αποκλεισμένοι από τη 1η ώρα το μεσημέρι στον δρόμο. Το ξενοδοχείο στην Κάντζα άνοιξε στις 9 η ώρα το βράδυ. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από κανέναν. Υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι με μαγκούρες που προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από το χιόνι. Είμαστε 100 άτομα σε μια καφετέρια χωρίς μάσκες να περιμένουμε να μας δώσουν μια τυρόπιτα, επί πληρωμή φυσικά. Το πρωινό το χρεώνουν 15 ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι φωτογραφίες από το xploremykonosnews.gr, «μαρτυρούν» την ταλαιπωρία των ανθρώπων, που κοιμούνται στο πάτωμα ξενοδοχείου όπου κοιμούνται οι εγκλωβισμένοι πολίτες.

Εγκλωβισμένοι στο ξενοδοχείο

«Στο ξενοδοχείο είμαστε 50-60 άτομα, άνθρωποι κοιμούνται στο πάτωμα, με βρεγμένες κάλτσες και παπούτσια. Κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον απεγνωσμένοι. Είμαστε σαν πρόσφυγες στην ίδια μας τη χώρα. Δεν έχουμε βενζίνη, δεν έχουμε μπαταρία. Κάποιοι ζητήσαμε να κλείσουμε δωμάτιο στο ξενοδοχείο, αλλά μας λένε ότι δεν έχουν. Και την ίδια ώρα στο booking εμφανίζονται διαθέσιμα δωμάτια με 199 ευρώ», συμπλήρωσε.