Μαρουσάκης: «Αλυσίδες ίσως και στο κέντρο της Αθήνας, μην εκπλαγούμε αν δούμε -20 στα βόρεια τμήματα» (vid)

Newsroom
Μαρουσάκης: «Αλυσίδες ίσως και στο κέντρο της Αθήνας, μην εκπλαγούμε αν δούμε -20 στα βόρεια τμήματα» (vid)
Η Ελλάδα στην κατάψυξη, χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας τη Δευτέρα (24/1), αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

H κακοκαιρία «Ελπίς» έχει ξεκινήσει την επέλασή της στην χώρα μας και ήδη αρκετές περιοχές έχουν καλυφθεί από χιόνι. Πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αλλά και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, έχουν καλυφθεί από χιόνι, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό.

Ωστόσο, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook τονίζει πως από το βράδυ της Κυριακής (23/1) αναμένεται να περάσουμε στο πιο βαρύ κύμα της κακοκαιρίας.

Όπως αναφέρει, ανάμεσα στις περιοχές που θα χιονίσει είναι και η Αττική και «πολύ πιθανό να χρειαστούν αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων σε αρκετές περιοχές του νομού, πιθανόν και στο κέντρο της πόλης».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Με την κακοκαιρία σε εξέλιξη κυλάει και η σημερινή ημέρα με τις πιο πολλές - πυκνές χιονοπτώσεις να εστιάζονται προς τη νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πρόσκαιρα, κύματα χιονοπτώσεων θα απασχολούν και τα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού Αττικής.

Μέσα στη νύχτα αλλά κυρίως αύριο περνάμε στο πιο "βαρύ" κύμα αυτής της χιονο-κακοκαιρίας με πολλές περιοχές στο Αιγαίο ή και που βλέπουν προς αυτό να βάζουν πολλά εκατοστά χιονιού.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και η Αττική όπου πολύ πιθανό να χρειαστούν αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων σε αρκετές περιοχές του νομού, πιθανόν και στο κέντρο της πόλης.

Από εκεί και μετά μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ανατολικά ηπειρωτικά από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο κάτω, στις Σποράδες, την Εύβοια, τα κεντρικά, ανατολικά, βόρεια τμήματα της Πελοποννήσου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο ακόμη και τα Δωδεκάνησα όπου τα χιόνια θα κατέβουν κοντά στο κύμα.

Τεράστια προσοχή στο εθνικό οδικό δίκτυο που ενώνει Αττική με Λαμία όπου πολύ πιθανόν τμήματά του να κλείσουν εξαιτίας του μεγάλου όγκου χιονιού.

Στους παρακάτω χάρτες μπορείτε να δείτε μέρα με τη μέρα την εξέλιξη και πορεία των χιονοπτώσεων. Υποχώρηση αυτού του σφοδρού χιονιά αναμένουμε από Τρίτη απόγευμα αλλά κυρίως Τετάρτη με το τσουχτερό κρύο όμως να επιμένει μαζί του και ο ισχυρός παγετός. Μην εκπλαγούμε αν τις επόμενες ημέρες δούμε τον υδράργυρο ακόμη και κάτω από τους -20° στα βόρεια τμήματα.
Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα!
Καλό υπόλοιπο Κυριακής σε όλες και σε όλους!»