«Ελπίς»: Στα λευκά Κρήτη, Κυκλάδες και Εύβοια, xιόνια μέχρι τις παραλίες (vid)

Newsroom
«Ελπίς»: Στα λευκά Κρήτη, Κυκλάδες και Εύβοια, xιόνια μέχρι τις παραλίες (vid)
Χιονοπτώσεις σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, στα «λευκά» η Κρήτη.

H κακοκαιρία «Ελπίς» έντυσε στα λευκά πολλές περιοχές της Ελλάδας ακόμα και στα νησιά, με το χιόνι να έχει φτάσει και μέχρι τις παραλίες.

Συγκεκριμένα, χιονίζει σε πολλά χωριά της Κρήτης (ακόμα κι εκείνα που είναι πολύ κοντά στην πόλη του Ηρακλείου).

Χιονόπτωση σημειώνεται σε περιοχές του Οροπεδίου Λασιθίου, στα Ανώγεια και σε περιοχές μία Ο «Αντεροβγάλτης των Αθηνών» σκότωνε ιερόδουλες όπως σε Αρχάνες, Βασιλειές, Ασίτες αλλά και στην Κέρη του Δήμου Μαλεβιζίου, σύμφωνα με το ekriti.gr.

Στο Οροπέδιο του Λασιθίου, χιονίζει ακατάπαυστα από τα ξημερώματα. Σύμφωνα με το δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη αν και η παρουσία εκχιονιστικού μηχανήματος για τον καθαρισμό των δρόμων, είναι συνεχής.

Η θερμοκρασία στο Οροπέδιο βρίσκεται στους -2 βαθμούς Κελσίου, ενώ το χιόνι έχει κατέβει και σε χαμηλότερο υψόμετρο, όπως στην περιοχή Κράσι.

Χιόνια στις Κυκλάδες

Πυκνές χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί από τα ξημερώματα της Κυριακής στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων και ήδη έχουν παρουσιαστεί τα πρώτα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης βρίσκονται σε επιφυλακή και έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί οι υπηρεσίες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και οι δήμοι.

Χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί στη Σύρο, στη Νάξο, την Τήνο, την Άνδρο και στα άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Στη Νάξο κλειστά θα είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, όπως αποφάσισε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός.

Ο κ. Λιανός έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, έχοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους.

Η σχετική ανακοίνωση: «Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, αναστέλλεται η με φυσική παρουσία των μαθητών, λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022».

Αισθητή έως και έντονη είναι η χιονόπτωση στην Σύρο από το βράδυ του Σαββάτου, με το φαινόμενο να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σε περιοχές όπως η Απάνω Μεριά, η 'Ανω Σύρος, το Πισκοπειό, η Αληθινή, τα Χρούσσα, η Ανάσταση, όπως και άλλα σημεία του νησιού η χιονόπτωση είναι πιο έντονη, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του cyclades24.gr.

Χιονισμένη Σύρος

Το πρωί της Κυριακής η χιονόπτωση εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του νησιού και αναμένεται να το στρώσει για τα καλά. Χιόνι έχει πέσει και σε πιο πεδινά σημεία, ακόμη και στην Ερμούπολη, ενώ το φαινόμενο θα γίνει πιο έντονο κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Χιονισμένη Σύρος

Μέχρι στιγμής, προβλήματα παρουσιάζονται μόνο στην περιοχή της Απάνω Μεριάς με κάποιους δρόμους να έχουν κλείσει λόγω έντονης χιονόπτωσης. Συνίσταται, οι μετακινήσεις στο νησί να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο δρόμος για την Απάνω Μεριά, είναι αποκλεισμένος και θα χρειαστούν ειδικά μηχανήματα προκειμένου να τον καθαρίσουν.

Χιονίζει στη Μύκονο

Στα λευκά ξύπνησαν σήμερα οι κάτοικοι στη Μύκονο, με το χιόνι να φτάνει μέχρι τη θάλασσα, όπως φαίνεται στο βίντεο του mykonoslivetv.gr.