Μετακόμισε 2.000 μίλια για τη νέα του δουλειά και τον απέλυσαν λόγω κιλών

Newsroom
Μετακόμισε 2.000 μίλια για τη νέα του δουλειά και τον απέλυσαν λόγω κιλών
Ο άνδρας από την Αυστραλία απολύθηκε επειδή είχε παραπανίσια κιλά.

Μια οικογένεια μετακόμισε από την Αυστραλία στην Τασμανία, καθώς ο πατέρας βρήκε νέα εργασία. Ωστόσο, παρά τα 2.000 μίλια που χρειάστηκε να κάνει η οικογένεια Γκρίφιν, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και τόσο καλά.

Ο Χάμις Γκρίφιν ισχυρίζεται ότι τον απέλυσαν από τη νέα του δουλειά λόγω παραπανίσιων κιλών, δύο μόλις ώρες αφού είχε αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως μάνατζερ στο πάρκο Big4 Strahan Holiday Retreat.

Ο Γκρίφιν ανέφερε ότι οι εργοδότες του άφησαν να εννοηθεί ότι το βάρος του μπορεί να του δημιουργούσε κάποια προβλήματα, όπως για παράδειγμα αν χρειαζόταν να μεταφέρει κάτι. «Μου είπαν ότι δεν μπορούσα να κάνω αυτή τη δουλειά διότι ήμουν χοντρός. Ήμουν διευθυντής πάρκου στο Κουίνσλαντ για οκτώ χρόνια. Κάνω αυτή τη δουλειά για οκτώ χρόνια», δήλωσε ο ίδιος.

Αν και η δουλειά του απαιτεί κάποιες εργασίες συντήρησης, ο Γκρίφιν λέει ότι τα καθήκοντά του είναι περισσότερο «διευθυντικά». Συγκεκριμένα πρόσθεσε: «Σίγουρα υπάρχουν επείγουσες καταστάσεις που λόγω έλλειψης προσωπικού μπορεί να χρειαστεί να βοηθήσεις κάποιον. Όμως σε αυτά τα οκτώ χρόνια έχω ανταπεξέλθει σε πιο σκληρές συνθήκες».

Αυστραλός που απολύθηκε

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες του πάρκου, ανέφεραν ότι η απόλυση του Γκρίφιν οφειλόταν σε πρόβλημα υγείας που θα μπορούσε να τον βλάψει ενώ εργαζόταν. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι τους έκρυψε την κατάσταση της υγείας του.

«Το να κουβαλάω μερικά επιπλέον κιλά δεν πρόκειται να με εμποδίσει να δουλέψω, όπως και δεν με εμπόδισε τα τελευταία οκτώ χρόνια να εκτελώ τα καθήκοντά μου ως διαχειριστής πάρκου», είπε ο Γκρίφιν.

Παρόλα αυτά, η οικογένεια Γκρίφιν πέρασε μόλις μια νύχτα στο νέο σπίτι και στη συνέχεια μάζεψαν τα πράγματά τους. «Ήταν σοκ για μας. Το προηγούμενο βράδυ, το αφεντικό μου και η γυναίκα μου μας επισκέφτηκαν με ένα μπουκάλι κρασί. Τώρα θα πρέπει να σκεφτώ που θα κοιμόμαστε. Δεν είναι ότι χάσαμε μια δουλειά. Είναι η απώλεια μας νέας ζωής», ανέφερε με πίκρα ο Γκρίφιν.