Έγινε αυτοψία για τον εκκωφαντικό θόρυβο στην Πολίχνη: Δεν είναι αγωγός νερού (vid)

Newsroom
Έγινε αυτοψία για τον εκκωφαντικό θόρυβο στην Πολίχνη: Δεν είναι αγωγός νερού (vid)
Η αρχική εκτίμηση για αγωγό νερού δεν επιβεβαιώνεται από τον έλεγχο που φέρεται να έκανε κλιμάκιο του ΕΥΑΘ.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι κάτοικοι στην περιοχή Μετεώρων Πολίχνης στην Θεσσαλονίκη, κάθε βράδυ βγαίνουν αναστατωμένοι από τα σπίτια τους εξαιτίας ενός εκκωφαντικό θορύβου που προέρχεται από τα έγκατα της Γης.

Η πρώτη εκτίμηση που έγινε ήταν πως οφείλεται σε κάποιο αγωγό νερού ή από το υδραγωγείο που βρίσκεται κοντά εκεί. Κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Mega κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Και αυτό γιατί από την Πέμπτη, σύμφωνα με πηγές της ΕΥΑΘ, το κλιμάκιο μετέβη στο σημείο για έλεγχο. Στη 1 παρά δέκα το βράδυ, άκουσαν τον ήχο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους δεν οφείλεται στο δίκτυο νερού ή στη λειτουργία του υδραγωγείου. Ωστόσο, η εστία του ήχου δεν ήταν εύκολο να προσδιοριστεί και από τον έλεγχό τους προκύπτει ότι έρχεται από την απέναντι πλευρά της περιοχής, δηλαδή το δάσος του Σέιχ Σου.

Ο δήμος έχει απευθυνθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ζήτησε βοήθεια από τα αρμόδια τμήματα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, πριν από ένα μήνα περίπου, από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτοικοι αντιλήφθηκαν έναν ενοχλητικό ήχο που ακούγεται εντονότερα στη συμβολή των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως.