Γιάννης Μπέζος: «Και γω μπορεί να έχω καταχραστεί τη θέση μου και να έχω κάνει ακρότητες» (vid)

Newsroom
Γιάννης Μπέζος: «Και γω μπορεί να έχω καταχραστεί τη θέση μου και να έχω κάνει ακρότητες» (vid)
Ο Γιάννης Μπέζος ανέφερε πως και ο ίδιος μπορεί να έχει καταχραστεί τη θέση του, απλώς δεν τον χαρακτήρισαν αυτά. «Είναι επικίνδυνο, όμως, να σου συμβεί» πρόσθεσε.

Στον καναπέ του DOT στον ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος μίλησε για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στον καλλιτεχνικό χώρο και την κατάχρηση εξουσίας, την πολιτική ορθότητα που χαρακτηρίζει την σημερινή εποχή, και τους προφυλακισμένους συναδέλφους του.

«Το θέμα δεν είναι αν πέφτω από τα σύννεφα ή όχι με συμπεριφορές που ήρθαν στην επιφάνεια. Υπάρχει μια γενικότερη συμπεριφορά που εμένα δεν μου αρέσει» ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Μπέζος και συνέχισε: «Πιστεύω ότι αν θες να είσαι σοβαρός άνθρωπος και καλλιτέχνης, πάνω απ’ όλα, πρέπει να είσαι πάρα πολύ προσεκτικός με τους υφισταμένους και όχι με τους προϊσταμένους. Δηλαδή στον τρόπο που μιλάς στον νέο ηθοποιό, τον τεχνικό στην τηλεόραση, στον άνθρωπο που σε ντύνει.
Εάν σου δώσουν την εξουσία μετράει πολύ ο τρόπος με τον οποίο θα την διαχειριστείς και υπάρχουν προβλήματα πάρα πολλά. Σε αυτό μπορεί να πέσουμε όλοι μέσα σε αυτή την παγίδα και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου καθόλου.

Προφανώς και γω μπορεί να έχω καταχραστεί τη θέση μου και να έχω κάνει ακρότητες. Απλώς δεν με χαρακτήρισαν αυτά. Είναι επικίνδυνο, όμως, να σου συμβεί. Πρέπει να είμαστε λοιπόν πάρα, πάρα πολύ προσεκτικοί».

Στη συνέχεια υποστήριξε: «Όταν με κάποιους ανθρώπους έχεις συνεργαστεί επί σειρά ετών, πάντα σοκάρεσαι και αισθάνεσαι αμήχανα. Εγώ σήμερα αισθάνομαι πολύ αμήχανα και άσχημα με όσα έχουν συμβεί, φυσικό είναι. Δεν χρειάζεται αυτό ιδιαίτερη ανάλυση».

Ανέφερε δε: «Χαλάμε τον κόσμο για την πολιτική ορθότητα αλλά δεν δίνουμε σημασία στις διαπροσωπικές μας σχέσεις πολλές φορές. Στο πως συμπεριφερόμαστε στα παιδιά μας ή στον περίγυρω μας, την παρέα μας, τον σύντροφο μας, τον συνομιλητή μας.
Αυτά δηλαδή που δημιουργούν ένα κλίμα στην καθημερινότητα. Δεν εξετάζουμε πως ζει ένας άνθρωπος στην καθημερινότητα του, πως συμπεριφέρεται και πως πολιτεύεται, αλλά πιανόμαστε από έναν τίτλο. Από ένα συγκεκριμένο πράγμα, της λογικής «είπε ο τάδε αυτό» και αρχίζει μια τρομερή συζήτηση γύρω από κάτι που είναι άνευ νοήματος.

Δηλαδή είναι ανόητο. Επειδή αυτά φοβάμαι πως είναι λίγο στη μόδα και η μόδα πεθαίνει νωρίς, πιστεύω ότι θα γλιτώσουμε άπαξ δια παντός και θα μείνει ο καρπός. Δηλαδή ουσιαστικά να σεβόμαστε και όχι επειδή μας το επιβάλλει κάποιος».