Οι πρώτες ζωντανές τηλεοπτικές εμφανίσεις Ρουβά και Ρέμου: Σχεδόν αγνώριστοι στο TeleCity (vids)

Μάκης Σταθάτος
Οι πρώτες ζωντανές τηλεοπτικές εμφανίσεις Ρουβά και Ρέμου: Σχεδόν αγνώριστοι στο TeleCity (vids)
Από την εκπομπή του Θοδωρή Ρακιντζή πέρασαν όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου.

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τις πρώτες τηλεοπτικές εμφανίσεις μεγάλων σούπερ σταρ του ελληνικού τραγουδιού. Πριν από 30 περίπου χρόνια υπήρχε μια εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση από την οποία είχαν περάσει σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου.

Η εκπομπή προβαλλόταν σε ένα μικρότερης εμβέλειας κανάλι, ωστόσο άφησε την δική της εποχή στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Το κανάλι τότε λεγόταν TeleCity (1990-2001) στη συνέχεια μετονομάστηκε σε TileAsty (2001-2012) και πρόκειται ασφαλώς για το σημερινό ΑΡΤ.

Η δε εκπομπή λεγόταν «Στυλ Ελληνικό», άρχισε το 1990 με παρουσιαστή τον Θοδωρή Ρακιντζή και πρόκειται για την μακροβιότερη μουσική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης. Από εκεί είχαν παρελάσει μεταξύ άλλων οι Κώστας Τουρνάς, Χρήστος Δάντης, Ανδρέας Μικρούτσικος, Ευρυδίκη, Αντώνης Ρέμος, Μαντώ, Αλέξια, Μιχάλης Ρακιντζής, Σάκης Ρουβάς, Τριαντάφυλλος, Πάνος Κιάμος, Αλκαίος, Άντζελα Δημητρίου και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες.

Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '90, η εκπομπή γυριζόταν ζωντανά κάθε Κυριακή στο θρυλικό κλαμπ του Μπουρναζίου «VIPS» με την παρουσία εκατοντάδων κόσμου. Σε μια από αυτές τις εκπομπές είχε κάνει την εμφάνισή του και ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος μόλις είχε «κατέβει» από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και έκανε τα πρώτα του βήματα στη δισκογραφία. «Είναι η πρώτη μου ζωντανή τηλεοπτική επαφή που έχω και νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος και λίγο παράξενα», είχε παραδεχθεί ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος είχε τραγουδήσει την πρώτη του μεγάλη επιτυχία «Για να την κερδίσεις».

Λίγα χρόνια νωρίτερα, από την εκπομπή του Θοδωρή Ρακιντζή είχε περάσει και άλλο ένα μεγάλο όνομα του ελληνικού τραγουδιού. Ο λόγος για τον Σάκη Ρουβά, σε μια σπάνια τηλεοπτική του εμφάνιση, η οποία δεν αποκλείεται να ήταν από τις πρώτες του αγαπημένου καλλιτέχνη. Ο 20χρονος τότε Σάκης, είχε εμφανιστεί στο στούντιο με δερμάτινο μπουφάν, μακριά μαλλιά και γυαλιά ηλίου. Ο παρουσιαστής τον είχε υποδεχθεί μαζί με αρκετούς φανς και πολλές... «Ρουβίτσες», οι οποίες από τότε εκδήλωναν την έκδηλη λατρεία τους για τον απόλυτο ποπ σταρ της Ελλάδας. Ήταν το μακρινό 1992... Ο Σάκης είχε παρουσιάσει μερικά από τα τραγούδια του φρέσκου τότε, πρώτου του δίσκου (Σάκης Ρουβάς) και μεταξύ άλλων, είχε αποκαλύψει τα είδωλά του: Elvis Presley, Michael Jackson, George Michael.

Την πρώτη του ζωντανή τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή «Στυλ Ελληνικό» είχε κάνει κι άλλος ένας επίκαιρος τραγουδιστής. Κάπου μεταξύ 1996 και 1997, ο 19χρονος Τριαντάφυλλος είχε συστηθεί στο κοινό που είχε συγκεντρωθεί στο κλαμπ «VIPS», τραγουδώντας την πρώτη του μεγάλη επιτυχία «Βλέπω κάτι όνειρα». Ήταν η εποχή που ο πρώην παίκτης του Survivor έκανε τα πρώτα του βήματα στη δισκογραφία, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.