Ο Μητσοτάκης μπορεί να ανακοινώσει σήμερα νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Newsroom
Ο Μητσοτάκης μπορεί να ανακοινώσει σήμερα νέα αύξηση του κατώτατου μισθού
Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου που επιδέχεται της ερμηνείας πως σήμερα ενδεχομένως να υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού είναι κάτι που συζητιέται εδώ και καιρό, έχοντας προαναγγελθεί από πολλά κυβερνητικά στελέχη, αλλά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Επίσημες ανακοινώσεις μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει, όμως μία δήλωση του Γιάννη Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να γίνει σήμερα.

«Η αύξηση του πληθωρισμού είναι παγκόσμιο φαινόμενο και προφανώς επηρεάζει και την οικιακή οικονομία. Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τις συνέπειες των ανατιμήσεων κάτι που επηρεάζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα έχει σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας και συγκεκριμένα αναφέρω ότι σε ότι αφορά την ενέργεια από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα έχει διαθέσει πάνω από 1,3 δισ για την στήριξη των νοικοκυριών. Η πολιτική μας είναι μια πολιτική που διευρύνει το διαθέσιμο εισόδημα. Θα πάμε σε δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022. Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει πολύ συγκεκριμένα την διαδικασία της αύξησης αυτής», τόνισε μεταξύ άλλων.

Σήμερα το βράδυ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προγραμματισμένο να δώσει συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή του «Ενώπιος Ενωπίω» όπου είναι πολύ πιθανό να κάνει τις όποιες ανακοινώσεις.