Ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων «φρενάρει» την χαλάρωση των μέτρων

Newsroom
Ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων «φρενάρει» την χαλάρωση των μέτρων
Η έξαρση των κρουσμάτων φαίνεται πως σταματάει τις συζητήσεις για χαλάρωση των μέτρων και δίνει παράταση σε αυτά που ισχύουν ήδη.

Από χθες είχε αρχίσει να κυκλοφορεί έντονα το σενάριο πως τα μέτρα που ισχύουν από τις τελευταίες μέρες του 2021 και θα έληγαν στις 16 Ιανουαρίου, θα έπαιρναν παράταση 2 εβδομάδων, αλλά θα ήταν σε πιο χαλαρό πλαίσιο.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή χαλάρωση των μέτρων, άφησε ένα παράθυρο ανοιχτό, ξεκαθαρίζοντας πως η επιτροπή των ειδικών θα αποφασίσει στη συνεδρίαση της Τετάρτης και θα κάνει σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, με τα κρούσματα που έχουν βρεθεί με τα self test στα σχολεία και ανέρχονται σε περίπου 25.000 τις δύο τελευταίες μέρες, μάλλον βάζουν φρένο στην όποια συζήτηση για χαλάρωση.

Τόσο αναφορικά με την μουσική στην εστίαση και στην διασκέδαση, όσο και στην αύξηση των θεατών στα γήπεδα που θα πήγαινε στο 20%.

Αντιθέτως όλα δείχνουν οτι τα μέτρα θα μείνουν ως έχουν μέχρι το τέλος του μήνα, με την ελπίδα οτι θα αποκλιμακωθεί η κατάσταση.