Φοιτητής στην Καλιφόρνια εξαφανίστηκε, προσπαθώντας να κρύψει το τελευταίο στοιχείο σε «κυνήγι θησαυρού» (vid)

Newsroom
Φοιτητής στην Καλιφόρνια εξαφανίστηκε, προσπαθώντας να κρύψει το τελευταίο στοιχείο σε «κυνήγι θησαυρού» (vid)
Η οικογένειά του και οι Αρχές κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να τον βρουν.

Τραγική εξέλιξη είχε για έναν φοιτητή στις ΗΠΑ το στήσιμο του γνωστού παιχνιδιού, «κυνήγι θησαυρού». Ο 21χρονος στην προσπάθειά του να κρύψει το τελευταίο στοιχείο του παιχνιδιού που προετοίμαζε για την οικογένεια και τους φίλους του, χρειάστηκε να κάνει κανό στη θάλασσα.

Ξεκίνησε λοιπόν από μια παραλία της κομητείας Humboldt στις 30 Δεκεμβρίου με προορισμό πιθανότατα το μικρό νησί Flatiron Rock για να τοποθετήσει εκεί το τελευταίο κομμάτι του «θησαυρού». Μάλιστα, σχεδίαζε το παιχνίδι τα τελευταία δύο χρόνια.

Παρότι έμπειρος, έχοντας άδεια πιλότου αλλά και δύτη, φάνηκε τελικά ότι ήταν εύκολη υπόθεση να οδηγήσει το κανό στα συγκεκριμένα νερά και πιθανότατα δεν είχε ιδέα για έναν επικίνδυνο βραχώδη ύφαλο που βρίσκεται κατά μήκος της διαδρομής του. Πλέον οι περισσότεροι που συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του κάνουν λόγο για ανάκτηση και όχι για διάσωση.

Στοιχείο θησαυρού

«Σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για επιχείρηση ανάκτησης και όχι διάσωσης. Ελπίζω απλώς να βρω τον γιο μου, να επιστρέψει το σώμα του στη μητέρα του για να τον θάψουμε», λέει συντετριμμένος ο πατέρας του 21χρονου φοιτητή. «Όλες αυτές τις μέρες ψάχνουμε», πρόσθεσε.

Μια ομάδα στο facebook δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει την οικογένεια στους γρίφους που είχε βάλει ο 21χρονος προκειμένου να φτάσουν στο τέλος του «χαμένου θησαυρού» που πιθανότατα θα οδηγούσε και στον γιο τους. Στις 4 Ιανουαρίου ο πατέρας του δημοσίευσε ένα βίντεο, με το οποίο έλεγε ότι η οικογένεια είχε «λύσει το μυστήριο», κρατώντας ένα κλειδί με σχήμα καρδιάς.

Όταν τα «δόντια» του κλειδιού ευθυγραμμίζονται με τους βράχους που φαίνονται απέναντι από την ακτή, η καρδιά που σχηματίζεται στην μία άκρη του περιβάλλει το νησί Flatiron Rock. «Η καρδιά του κλειδιού μας δίνει τη λύση στο γρίφο που είναι το Flariton Rock», συμπληρώνει ο πατέρας του.

Κλειδί

Και συνέχισε λέγοντας ότι ο γιος του δεν γνώριζε για τον επικίνδυνο ύφαλο βράχων που βρίσκονται κοντά στο νησάκι, καθώς είναι ορατός μόνο όταν η παλίρροια χαμηλώνει. Το γραφείο του σερίφη στην κομητεία Humboldt επιβεβαίωσε ότι η ομάδα καταδύσεων δεν είχε βρει απολύτως τίποτα, στις 6 Ιανουαρίου.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή τις τελευταίες μέρες δεν ευνοούν και κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο των Αρχών.