Ο Σκρέκας ανακοίνωσε τις μηνιαίες επιδοτήσεις για ρεύμα και φυσικό αέριο

Newsroom
Ο Σκρέκας ανακοίνωσε τις μηνιαίες επιδοτήσεις για ρεύμα και φυσικό αέριο
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Εξειδίκευση των νέων μέτρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μετά και το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μόνο τον μήνα Ιανουάριο, η κυβέρνηση θα διαθέσει 400.000.000 ευρώ, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος, σύμφωνα με το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, επιδοτούνται όλες οι παροχές κύριας κατοικίας με περίπου 42 ευρώ ενίσχυση ανά μήνα και 54 στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Η επιδότηση θα είναι κλιμακωτή: Για τις πρώτες 150 κιλοβατώρες επιδοτείται το 80% της αύξησης. Στα νοικοκυριά ενταγμένα στο ΚΟΤ, επιδοτείται το 90% των αυξήσεων.

Σε μη οικιακά τιμολόγια, επιδοτούνται οριζόντια, ανεξαρτήτως μεγέθους και τάσης στο 50% του αυξημένου κόστους και αφορά στα 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Φυσικό αέριο

Όσον αφορά στο φυσικό αέριο, η επιδότηση θα ανέλθει σε 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. Επιπλέον έκπτωση 20 ευρώ από ΔΕΠΑ για όλη τη μηνιαία κατανάλωση.

Η συνολική αξία των μέτρων στήριξης απέναντι στην ενεργειακή κρίση για τον Ιανουάριο ανέρχεται σε 395.000.000 και αφορά τόσο στην ηλεκτρική ενέργεια, όσο και στο φυσικό αέριο.

Τον Φεβρουάριο, όπως είπε ο κ. Σκρέκας, θα επαναξιολογηθούν τα μέτρα.