Ο λόγος που οι αεροσυνοδοί έχουν στην επιβίβαση το ένα χέρι πίσω από την πλάτη

Newsroom
Ο λόγος που οι αεροσυνοδοί έχουν στην επιβίβαση το ένα χέρι πίσω από την πλάτη
Πολλοί έχουν παρατηρήσει την συγκεκριμένη κίνηση όταν επιβιβάζονται στο αεροπλάνο.

Κατά την επιβίβαση στο αεροπλάνο, αρκετοί έχουν προσέξει μια κίνηση που κάνουν οι αεροσυνοδοί. Συγκεκριμένα όταν ο επιβάτης μπαίνει στο αεροπλάνο, η αεροσυνοδός τον χαιρετά, έχοντας το ένα χέρι πίσω στην πλάτη.

Θα νομίζει κανείς ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι τυχαίο ή πως το κάνουν επειδή τους βολεύει. Στην πραγματικότητα όμως, υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. Πριν την απογείωση ενός αεροπλάνου το πλήρωμα της καμπίνας πρέπει να μετρήσει τον αριθμό των επιβατών. Επιβεβαιώνουν έτσι ότι όλοι όσοι έχουν κλείσει εισιτήρια βρίσκονται μέσα στο αεροσκάφος.

Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει μπροστά στους επιβάτες μετρώντας για παράδειγμα ένα ένα τα κεφάλια τους. Έτσι χρησιμοποιείται ένα ειδικό μηχάνημα, ένας μετρητής. Αυτός ο μικροσκοπικός μετρητής βρίσκεται στα χέρια των αεροσυνοδών όταν γίνεται η επιβίβαση στο αεροπλάνο.

Κάθε φορά, λοιπόν, που κάποιος μπαίνει μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου, η αεροσυνοδός χρησιμοποιεί τον μετρητή. Στο τέλος ελέγχει αν ο αριθμός όσων βρίσκονται στο αεροσκάφος είναι ο ίδιος με αυτόν που έχει στη λίστα της. Σε περίπτωση που δεν έχει προλάβει να κάνει τη διαδικασία στην πόρτα του αεροσκάφους το κάνει λίγο πριν την απογείωση. Περνάει δηλαδή στο διάδρομο και διακριτικά χρησιμοποιεί τον μετρητή.

Αυτή είναι μία από τις πολλές διαδικασίες που κάνουν οι αεροσυνοδοί κατά την διάρκεια μιας πτήσης. Στην πραγματικότητα οι αεροσυνοδοί χρησιμοποιούν διάφορες αντίστοιχες τεχνικές για ένα ασφαλές ταξίδι. Για το λόγο αυτό εκπαιδεύονται αρκετό καιρό πριν πραγματοποιήσουν την πρώτη τους πτήση.