Έρχεται κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο, με βροχές και καταιγίδες (vid)

Newsroom
Έρχεται κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο, με βροχές και καταιγίδες (vid)
Βροχές και πτώση θερμοκρασίας μετά τα Θεοφάνια. Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Συνεχίζεται ο ανοιξιάτικος καιρός και τις επόμενες ημέρες, ωστόσο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη από την Παρασκευή (7/1) αλλά κυρίως Σαββατοκύριακο θα επικρατήσει πλέον κακοκαιρία σε αρκετές περιοχές της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, θα έχουμε βροχοπτώσεις, θα πέσει η θερμοκρασία και θα ενισχυθούν και οι άνεμοι.

Μέχρι και την Τετάρτη-Πέμπτη θερμές και υγρές αέριες μάζες θα επηρεάζουν την χώρα μας που σημαίνει ότι θα έχουμε γενικά υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές ομίχλες με λίγες βροχές στα δυτικά και τα βόρεια.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια αρκετά ψυχρή αέρια μάζα, από την Ευρώπη που θα φέρει κακοκαιρία και στην χώρα μας.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Παρασκευή (7/1)

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο όπου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα καθώς και λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Χάρτης της ΕΜΥ για τον καιρό

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Γρήγορα στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ηπειρωτικά.

Σαββατοκύριακο (8-9/1)

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Χάρτης της ΕΜΥ για τον καιρό

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ηπειρωτικά.

Χάρτης της ΕΜΥ για τον καιρό