Διευκρινίσεις Άδωνι για την δήλωση σχετικά με το τέλος της πανδημίας: «Έπεσαν να με φάνε» (vid)

Newsroom
Διευκρινίσεις Άδωνι για την δήλωση σχετικά με το τέλος της πανδημίας: «Έπεσαν να με φάνε» (vid)
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως δεν έχει ιατρικές γνώσεις αλλά διαβάζει και ακούει τους ειδικούς και επικαλέστηκε τις δηλώσεις του επικεφαλής του δανικού επιδημιολογικού ινστιτούτου του Serum που εκτιμά πως η πανδημία θα τελειώσει το επόμενο δίμηνο.

Κάτω από 60 ευρώ και κοντά στα 50 ευρώ θα οριστεί η τιμή των μοριακών τεστ κορονοϊού (PCR) όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί όπως είπε σήμερα το μεσημέρι ενώ κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα αυτή τιμή καθώς πρόκειται για διατίμηση.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η τιμή ορίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο συμφέρουσα για τον πολίτη και να μην θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη διαδικασία, καθώς εάν τα περισσότερα εργαστήρια δεν έχουν το παραμικρό κέρδος ή και μικρή ζημιά, τότε τα τεστ θα γίνονται από λιγότερα κέντρα και η αναμονή και η πίεση θα αυξηθεί στα υπόλοιπα.

Για το αίτημα συνταγογράφησης των PCR

Σχετικά με το αίτημα των ιατρών για συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι απέσυραν το σχετικό αίτημά τους όταν κατάλαβαν ότι θα σήμαινε ένταξή τους στον μηχανισμό του claw back.

«Έπεσαν να με φάνε»

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε στις επικρίσεις που δέχθηκε για τη δήλωσή του περί λήξης της πανδημίας, λέγοντας ότι «έπεσαν να τον φάνε» γιατί είπε ότι σε ένα μήνα θα έχουμε ξεμπερδέψει με αυτή τη φάση του πανδημικού κύματος.

«Σήμερα η εξέλιξη της πανδημίας έχει μια πολύ δυναμική τάση. Μπορεί κάποιος να προβλέψει 100% π.χ. αν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ή στις ΜΕΘ θα εξακολουθήσουν αν μην έχουν εκθετικό ρυθμό ή αύριο μπορεί ξαφνικά να αυξηθούν; Που το ξέρω εγώ; Όλοι δουλεύουμε πάνω στο αισιόδοξο. Άκουγα και το πρωί τον κύριο Δημόπουλο, ο οποίος έλεγε τι συνέβη σε άλλες χώρες που προηγούνται χρονικά από εμάς στην επέλαση της Όμικρον και λέει ότι φαίνεται ότι δεν είχε πολύ μεγάλη πίεση στα συστήματα υγείας. Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι η ίδια πορεία ακολουθηθεί και στην Ελλάδα προφανώς μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία».

«Χτες στον ΑΝΤ1 που ήμουν είπα ότι πιστεύω ότι σε ένα μήνα αν όλα εξελιχθούν κανονικά θα έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία εννοούσα την φάση αυτή την εκθετική. Έπεσαν να με φάνε όλοι αυτοί στο Twitter, έχει πολύ πλάκα, εγώ γελάω. Σήμερα βλέπω ότι έχει πρωτοσέλιδο η Καθημερινή από τον επικεφαλής επιδημιολόγο της Δανίας. Εγώ δεν έχω ιατρικές γνώσεις και ιατρικές ιδιότητες», τόνισε.

Σχετικά με το ξύλο που χτύπησε, εξήγησε ότι παρότι δεν είναι ιδιαίτερα προληπτικός, φέρει ως Έλληνας στο πολιτιστικό του υπόβαθρο συνήθειες χιλιάδων ετών και παρέθεσε αναφορές του Θεόκριτου και του Αριστοφάνη.

Απαγορεύεται λόγω γελοιότητας να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ουρές

Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική που ασκεί στους κυβερνητικούς χειρισμούς λόγω των ουρών που σχηματίζονται για τη διενέργεια τεστ, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βγάζει ανακοινώσεις για ουρές στην Ελλάδα «λόγω γελοιότητος».