Απίστευτη ιστορία: Τον απήγαγαν όταν ήταν μωρό και βρήκε ξανά τη μητέρα του 33 χρόνια μετά λόγω ενός σκίτσου (vid)

Newsroom
Απίστευτη ιστορία: Τον απήγαγαν όταν ήταν μωρό και βρήκε ξανά τη μητέρα του 33 χρόνια μετά λόγω ενός σκίτσου (vid)
Η συγκινητική ιστορία ενός 37χρονου άνδρα από την Κίνα, ο οποίος ξαναβρήκε τη μητέρα του 33 χρόνια μετά από την απαγωγή του.

Ένας 37χρονος Κινέζος, ο Λι Τζινγουέι είχε πωληθεί σε κύκλωμα εμπορίας παιδιών σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών καθώς τον είχε απαγάγει από μια συμμορία παράνομης διακίνησης και εμπορίας παιδιών.

Οι γονείς του τον αναζητούσαν αλλά δεν μπόρεσαν να τον βρουν και θεώρησαν πως δεν θα τον έβλεπαν ξανά ενώ εκείνος μεγάλωνε σε μια άλλη πόλη, τη Χενάν.

Όπως αναφέρει η κινεζική εφημερίδα The Paper, εκείνος γνωρίζοντας πως είναι υιοθετημένος προσπαθούσε να βρει την οικογένειά του και οι θετοί του γονείς δεν είχαν κάποιο στοιχείο ώστε να μπορέσουν να τον βοηθήσουν.

Τότε αποφάσισε να σχεδιάσει το χωριό του, όπως το θυμόταν μέχρι τα 4 του χρόνια που έζησε εκεί και το ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Douyin την παραμονή των Χριστουγέννων.

Το σκίτσο του αποδείχθηκε πολύ λεπτομερές με αναφορές σε συγκεκριμένα κτίρια της περιοχής. Ο Λι σημείωσε επίσης πώς οι ντόπιοι χρησιμοποιούσαν μεγάλους ξύλινους κουβάδες για να μαγειρέψουν ρύζι.

Η αστυνομία μπόρεσε στη συνέχεια να ταιριάξει τον χάρτη με μια περιοχή κοντά στη νοτιοδυτική πόλη Zhaotong στην επαρχία Yunnan της Κίνας.

Έτσι έφτασαν στα ίχνη της οικογένειας και ο 37χρονος υποβλήθηκε σε εξετάσεις DNA, οι οποίες απέδειξαν πως είναι η μητέρα του, αφού ο πατέρας του έχει πεθάνει,

Η μητέρα του φέρεται να είπε: «Επιτέλους βρήκα το μικρό μου μωρό».

«Είμαι ένα παιδί που βρίσκει το σπίτι του. Με πήγαν στο Henan με έναν φαλακρό γείτονα γύρω στο 1989, όταν ήμουν περίπου τεσσάρων ετών», είπε στην κάμερα ο 37χρονος.

Μάλιστα το απίστευτο είναι πως πρόσφατα η μητέρα του είχε μετακομίσει πολύ κοντά του πρόσφατα χωρίς να το ξέρει.

Ο 37χρονος, ο οποίος είναι πλέον παντρεμένος με παιδιά, λέει ότι η θετή του οικογένεια του δίδαξε «τις αρχές του να είναι άνθρωπος, ώστε να μπορεί να σπουδάσει και να έχει καλό μέλλον».

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές εάν διεξάγονται έρευνες για την υπόθεση.

Σύμφωνα με μια μελέτη, η εμπορία ανθρώπων επηρεάζει περίπου 236 εκατομμύρια ανθρώπους στην Κίνα.

Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 17% του πληθυσμού της. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Κίνα έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, το θέμα παραμένει να είναι εμφανές.