Σκύλος ζέσταινε με το σώμα του τραυματισμένο ορειβάτη για 13 ώρες

Newsroom
Σκύλος ζέσταινε με το σώμα του τραυματισμένο ορειβάτη για 13 ώρες
Ο τραυματίας ορειβάτης βρισκόταν σε πολύ δυσπρόσιτο έδαφος και η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε σχεδόν εννέα ώρες.

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Κροατία, με έναν σκύλο να ζεσταίνει το σώμα τραυματισμένου ορειβάτη για 13 ώρες!

Συγκεκριμένα, η Κροατική Ορεινή Υπηρεσία Διάσωσης, ανακοίνωσε πως ένας ορειβάτης που γλίστρησε σε πλαγιά 150 μέτρων στην ψηλότερη κορυφή του όρους Velebit και τραυματίστηκε, διασώθηκε.

Επρόκειτο για μια από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις διάσωσης διήρκησε πολλές ώρες και ολοκληρώθηκε το πρωί.

27 διασώστες από το Gospić, το Zadar, το Split και την Istria, συμμετείχαν στη δράση με την Κροατική Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης HGSS, αναφέρει το πρακτορείο Tanjug από τα κροατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο τραυματίας ορειβάτης βρισκόταν σε πολύ δυσπρόσιτο έδαφος. Ωστόσο είχε φύλακα άγγελο όπως φάνηκε αφού οι διασώστες δημοσίευσαν στο Facebook πως ο σκύλος του ορειβάτη γλίστρησε στην πλαγιά μαζί με του.

Το ζώο δεν τραυματίστηκε και κουλουριάστηκε δίπλα στον ορειβάτη ζεσταίνοντάς τον με το σώμα του για 13 ώρες.

«Η φιλία και η αγάπη μεταξύ ανθρώπου και σκύλου δεν γνωρίζουν σύνορα. Ο Νορθ πέρασε χωρίς τραυματισμούς, αλλά ο φίλος του, νεαρός ορειβάτης, δεν στάθηκε τόσο τυχερός. Κουλουριάστηκε δίπλα του και τον ζέστανε με το κορμί του. Η πίστη του δεν τελείωσε με την άφιξη των διασωστών, ήταν ένας από εμάς που φρουρούσε τον άνθρωπο του για 13 ώρες. Από αυτό το παράδειγμα, μπορούμε όλοι να μάθουμε να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον», έγραψαν οι διασώστες.