Όταν MEGA και ΑΝΤ1 μετέδωσαν για πρώτη φορά ταυτόχρονα την ίδια εκπομπή

Γιάννης Μπαϊρακτάρης
Όταν MEGA και ΑΝΤ1 μετέδωσαν για πρώτη φορά ταυτόχρονα την ίδια εκπομπή
Η Πρωτοχρονιά του 1998 δεν έμοιαζε με καμία άλλη στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Η ελληνική τηλεόραση μάς έχει χαρίσει κατά καιρούς τρομερές στιγμές. Από τεράστια σόου μέχρι καυγάδες και τσακωμούς που έμειναν στην ιστορία. Θυμάται, όμως, άραγε κάποιος πότε δύο μεγάλα κανάλια αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προβάλλουν ταυτόχρονα το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα;

Φυσικά δεν μιλάμε για μια ομιλία κάποιου πολιτικού αρχηγού ή μια έκτακτη είδηση, αλλά για την εορταστική εκπομπή της Πρωτοχρονιάς του 1998, την οποία μετέδωσαν από κοινού MEGA και ΑΝΤ1.

«Είναι η πρώτη φορά στα ελληνικά τηλεοπτικά δρώμενα και έγινε μετά από πρόταση του Νίκου Μαστοράκη», ακούμε την παρουσιάστρια της βραδιάς, Ρούλα Κορομηλά, να λέει με το «καλησπέρα σας» στο ρετρό βίντεο από εκείνη την εκπομπή, που κυκλοφορεί στο Youtube.

Δίπλα της στην παρουσίαση ήταν ο Γιώργος Πολυχρονίου, με ένα τεράστιο stage να στήνεται στην πλατεία Συντάγματος και τον κόσμο να κατεβαίνει κατά εκατοντάδες χιλιάδες στο κέντρο της Αθήνας, για να υποδεχθεί το νέο έτος.

Στην κεντρική σκηνή που στήθηκε για χάρη της συγκεκριμένης παραγωγής βρέθηκαν 150 μουσικοί, αλλά και 30 τραγουδιστές, ανάμεσά τους η Άννα Βίσση, ο Λευτέρης Πανταζής, ο Λάμπης Λιβιεράτος, η Άντζελα Δημητρίου, ο Γιώργος Αλκαίος και άλλοι.

Η εκπομπή κράτησε αρκετές ώρες, με τον κόσμο να διασκεδάζει, τόσο από το σπίτι, όσο και από το δρόμο, αλλά και το MEGA και το ΑΝΤ1 να αλλάζουν ταυτόχρονα χρονιά εκείνη την περίοδο, σε μία από τις πιο συλλεκτικές τηλεοπτικές στιγμές.