H τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων που πλησιάζουν τα 20.000 φέρνει νωρίτερα τα μέτρα

Newsroom
H τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων που πλησιάζουν τα 20.000 φέρνει νωρίτερα τα μέτρα
Με τα κρούσματα να πλησιάζουν τα 20.000, όλα δείχνουν οτι τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τις 3/1 θα ισχύσουν νωρίτερα.

Η δήλωση του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη για τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων ήταν απλά η αρχή... Και αυτό για είχε μιλήσει για πάνω από 15.000 μολύνσεις, όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αριθμός αυτός πλησιάζει τις 20.000.

Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς σήμανε συναγερμό στην κυβέρνηση και στους ειδικούς, δρομολογώντας εξελίξεις.

Όπως έγινε γνωστό, η επιτροπή που ασχολείται με το θέμα και καταθέτει προτάσεις προς την κυβέρνηση, θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο και όπως όλα δείχνουν τα μέτρα που είχαν παρθεί για τις 3/1 θα αρχίσουν να ισχύουν νωρίτερα.

Και όταν λέμε νωρίτερα μπορεί από την Πέμπτη, προκειμένου να μαζευτεί όσο γίνεται η κατάσταση.

Αυτά είναι τα εξής...

  • Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση. Αν τα μέτρα δεν τηρηθούν θα απαγορευθεί και η μουσική.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Δεν αποκλείεται όμως, λόγω της ραγδαίας αύξησης και της κρισιμότητας της κατάστασης να παρθούν και νέα μέτρα που θα είναι αυστηρότερα.