Ο Μάκης Βορίδης δεν ήξερε οτι οι μάσκες ΚΝ95 είναι μίας χρήσης (vid)

Newsroom
Ο Μάκης Βορίδης δεν ήξερε οτι οι μάσκες ΚΝ95 είναι μίας χρήσης (vid)
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης νόμιζε πως οι μάσκες ΚΝ95 είναι πολλαπλών χρήσεων.

Σε μία γκάφα ανεπίτρεπτη για στέλεχος κυβέρνησης, υπέπεσε το πρωί της Τρίτης ο Μάκης Βορίδης...

Ο Υπουργός Εσωτερικών λοιπόν φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και σε κάποια στιγμή ο Γιώργος Παπαδάκης του έθεσε την αύξηση που παρατηρείται στις μάσκες ΚΝ95...

«Αυτή εδώ είναι μάσκα υψηλής προστασίας ΚΝ95. Άκουσα τον κύριο Μαγιορκίνη που πηγαίνει συνέχεια στον ΣΚΑΙ και δεν έρχεται εδώ να λέει οτι αυτές προσφέρουν υψηλή προστασία. Αυτή εδώ από τη στιγμή που βγήκαν οι ανακοινώσεις, αυξάνεται συνεχώς η τιμή της. Κάποιοι κερδοσκοπούν. Ξέρετε κάτι... Η απάντηση για ένα προιόν που έχει ζήτηση θα έχει αύξηση, δεν με καλύπτει γιατί είναι ένα υγειονομικό προϊόν που μου το προτείνουν, σχεδόν επιβάλουν, η επιτροπή λοιμωξιολόγων. Άρα θα πρέπει να έχουν διασφαλίσει οτι κανένας κερατάς δεν πρόκειται να κερδοσκοπήσει. Αν αυτό κάνει 1 ευρώ και έχεις 5 παιδιά (σ.σ προφανώς εννοούσε 5μελής οικογένεια), σημαίνει 150 ευρώ τον μήνα για να μετακινούνται αυτά και εσύ», του είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής.

Ο Μάκης Βορίδης τότε σε εκείνο το σημείο, έδειξε την άγνοια του λέγοντας: «Καλά, αυτή δεν είναι μίας χρήσης», με τον Γιώργο Παπαδάκη να του επισημαίνει οτι είναι ημερήσιας χρήσης και τον Υπουργό να δείχνει την έκπληξή του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας έχει διάρκεια ζωής 6 με 8 ώρες συνεχούς χρήσης και σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 10 ώρες, αντί για 2 με 3 που έχουν οι συνηθισμένες μάσκες.

Δείτε το video μετά το 14ο λεπτό...