Επιβεβαιώνει ο Πλεύρης τα νέα μέτρα για γήπεδα και διασκέδαση: «Και πριν την Πρωτοχρονιά αν χρειαστεί»

Newsroom
Επιβεβαιώνει ο Πλεύρης τα νέα μέτρα για γήπεδα και διασκέδαση: «Και πριν την Πρωτοχρονιά αν χρειαστεί»
«Η παραλλαγή Όμικρον έχει τη δυναμική να κυριαρχήσει στην Αττική το επόμενο 15νθήμερο», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας (27/12), ουσιαστικά προανήγγειλε τα νέα μέτρα στη διασκέδαση και στα γήπεδα, κάτι που είχε γίνει ήδη γνωστό από τις προηγούμενες ημέρες.

Μάλιστα όπως είπε, «το πιο πιθανό είναι να ανακοινωθούν αύριο (28/12)».

Όσον αφορά τη διασκέδαση επισήμανε πως αυτό που συζητείται κυρίως είναι ο περιορισμός στο ωράριο και οι πελάτες να είναι καθήμενοι, ενώ σχετικά με τα σχολεία τόνισε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, προσθέτοντας πως το θέμα θα επανεξεταστεί λίγο πριν αυτά ανοίξουν.

«Σε ό,τι αφορά τη λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα πρέπει να περιμένουμε σήμερα τη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων και την εισήγηση της. Βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι τα όποια μέτρα να παρθούν μετά την Πρωτοχρονιά και πιθανότατα αυτό θα συμβεί, αλλά αν χρειαστεί θα ληφθούν και νωρίτερα», είπε.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε πως πρόκειται για ένα δυναμικό φαινόμενο που παρακολουθείται εκτενώς, ενώ κάλεσε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι διασκέδασαν έξω τα Χριστούγεννα.

Απήυθυνε έκκληση στους νεαρούς που θα διασκεδάσουν τις ημέρες των εορτών να προσέξουν τις επαφές με τους γονείς και τους παππούδες τους.

«Ένας βασικός στόχος είναι να μην μεταφερθεί η νοσηρότητα από τις μικρότερες ομάδες στις μεγαλύτερες, να προσέξουν τα παιδιά που έχουν βγει, να προσέξουν τις επαφες με τους γονείς και τους παππούδες τους».