Νέα μέτρα: Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί για γήπεδα και ωράριο-μουσική σε διασκέδαση κι εστίαση

Newsroom
Νέα μέτρα: Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί για γήπεδα και ωράριο-μουσική σε διασκέδαση κι εστίαση
Τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών που συνεδριάζει σήμερα (27/12) περιμένουν στο Μαξίμου για να λάβουν αποφάσεις για νέα μέτρα.

Στα μέσα της εορταστικής περιόδου και με τη μετάλλαξη Όμικρον να επελαύνει, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει σήμερα (27/12) στις 12:00, προκειμένου να εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία, να αξιολογήσει τα μέτρα που ελήφθησαν για τη μείωση της διασποράς του ιού και εισηγηθεί επιπλέον μέτρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα μέτρα θα αφορούν την διασκέδαση, την εστίαση αλλά και τα γήπεδα.

Μάλιστα, αν αποφασιστούν, αναμένεται να εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου, ωστόσο κάποια σενάρια ήθελαν τους λοιμωξιολόγους να εισηγούνται περιορισμούς ακόμα και πριν την Πρωτοχρονιά όμως κάτι τέτοιο όπως φαίνεται δεν θα γίνει, όπως τόνισε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης λέγοντας πως δεν θα παρθούν ενδιάμεσα μέτρα.

Μέτρα στην διασκέδαση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στις σκέψεις ειδικών και κυβέρνησης είναι να κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα, τα μπαρ, τα εστιατόρια και όλοι οι χώροι εστίασης στις 12 τα μεσάνυχτα, αλλά και να υπάρξουν αλλαγές στα μέτρα για την πληρότητα, τις αποστάσεις και τους όρθιους- καθήμενους θαμώνες.

Μέτρα στα γήπεδα

Τα νέα μέτρα θα αφορούν και στον αθλητισμό. Ένα σενάριο μιλά για περιορισμό της χωρητικότητας των θεατών σε γήπεδα - στάδια στο 50% και το άλλο στην επιστροφή του καθεστώτος των αγώνων χωρίς θεατές.

Στα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων δε φαίνεται ότι θα υπάρξουν αλλαγές.

50% τηλεργασία

Από τις 3 Ιανουαρίου θα επανέλθει η υποχρεωτική τηλεργασία στις επιχειρήσεις στο 50%.