Αντιδράσεις για το πρωτοχρονιάτικο σόου του Δήμου Αθηναίων: 211.000 ευρώ για 17 λεπτά

Newsroom
Αντιδράσεις για το πρωτοχρονιάτικο σόου του Δήμου Αθηναίων: 211.000 ευρώ για 17 λεπτά
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «φιέστα» του Δήμου Αθηναίων και απευθείας ανάθεση 211.000 ευρώ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων για την Πρωτοχρονιά και συγκεκριμένα για το ποσό που θα δαπανηθεί, εν μέσω πανδημίας και νέων περιοριστικών μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», «ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει για τον εορτασμό της αλλαγής του χρόνου να επενδύσει σε ακριβά και φαντασμαγορικά θεάματα στο λόφο του Λυκαβηττού. Για ένα τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών, η Τεχνόπολη θα δαπανήσει 211 χιλιάδες ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης».

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων θα τραγουδήσει ο Σάκης Ρουβάς.

Η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:

«Την ώρα που πολύς κόσμος θα κλειστεί το σπίτι του και καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις ακρίβειας, φτώχειας και έξαρσης της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει για τον εορτασμό της αλλαγής του χρόνου να επενδύσει σε ακριβά και φαντασμαγορικά θεάματα στο λόφο του Λυκαβηττού. Για ένα τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών, η Τεχνόπολη θα δαπανήσει 211 χιλιάδες ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης.

Εμείς δεν στεκόμαστε στο θέμα της επιλογής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη από την εταιρία παραγωγής. Είναι όμως προκλητικό, κάθε χρόνο, μόνο για την εκδήλωση της αλλαγής του χρόνου, ο Δήμος Αθηναίων να προϋπολογίζει και να δαπανά περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ, ακόμα και φέτος που δεν θα έχει καθόλου θεατές.

Θεωρούμε ότι για να εμπνεύσει ο Δήμος αισιοδοξία και να εμψυχώσει τους κατοίκους δεν χρειάζονται «επιβλητικά σκηνικά, βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, εκατοντάδες φώτα κλπ» όπως προβλέπονται στην πρόταση συγκεκριμένης εταιρίας που μας παρουσιάστηκε. Αντίθετα αυτό μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα και με ουσιαστικές δράσεις με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων που βρίσκονται πίσω από τη βιτρίνα της πόλης».

Να υπενθυμίσουμε πως αύριο (23/12) αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, τα οποία εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι και μάλιστα θα τεθούν άμεσα σε ισχύ.

Στα νέα αυτά μέτρα προβλέπεται η ακύρωση των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους.