Νέα μέτρα: Αύριο (23/12) οι ανακοινώσεις από τον Πλεύρη μετά από σύσκεψη το πρωί στο Μαξίμου

Newsroom
Νέα μέτρα: Αύριο (23/12) οι ανακοινώσεις από τον Πλεύρη μετά από σύσκεψη το πρωί στο Μαξίμου
Τα νέα μέτρα που εισηγείται η επιτροπή θα ανακοινωθούν την Πέμπτη (23/12), μετά την τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού, με τους ειδικούς.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς, το πρωί της Πέμπτης (23/12).

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί, προκειμένου να εγκριθούν τα νέα μέτρα ενώ στην συνέχεια θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Τα νέα μέτρα που ζήτησε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων είναι:

  • Ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κ.λπ.)
  • Χωρίς κόσμο τα ματς στα γήπεδα
  • Όσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας, τη 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε rapid test
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ωστόσο οι ειδικοί εισηγήθηκαν και μέτρα για μετά τις γιορτές τα οποία είναι σύμφωνα με το reader.gr:

Αύξησης της υποχρεωτικής τηλεργασίας από το σημερινό 20% τουλάχιστον στο 50%.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα «σκληρό πακέτο» για την εστίαση και τη διασκέδαση. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο ωράριο λειτουργίας ως τις 00:00 ή τις 23:00 και ουσιαστικά «κλείνει» τη νυχτερινή διασκέδαση, αλλά στο τραπέζι είναι και περιορισμοί στη μουσική, αλλά και η πιθανότητα να επανέλθουν αυστηρότεροι κανόνες ως προς την αναλογία θαμώνων ανά τετραγωνικά.

Ακόμα, συζητείται ένα ολικό stop σε ανεμβολίαστους για τους χώρους εστίασης που είχαν πρόσβαση, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αναθεωρηθούν τα πρωτόκολλα για τα σχολεία και τον περίφημο κανόνα του 50+1%" (κρούσματα σε μια τάξη), προκειμένου να κλείνει το εκάστοτε τμήμα.