Χολιγουντιανή καταδίωξη στην Αγγλία: Ξέφυγε από τα περιπολικά και μπήκε σε μπανιέρα σπιτιού για να ξεγελάσει τους αστυνομικούς (vid)

Newsroom
Χολιγουντιανή καταδίωξη στην Αγγλία: Ξέφυγε από τα περιπολικά και μπήκε σε μπανιέρα σπιτιού για να ξεγελάσει τους αστυνομικούς (vid)
Η αστυνομία του Μάντσεστερ έδωσε στη δημοσιότητα μια συγκλονιστική καταδίωξη.

Την πόρτα της φυλακής πέρασε την περασμένη Πέμπτη (16/12) ένας άνδρας από το Μπόλτον της Αγγλίας, καθώς μπούκαρε σε σπίτι, γδύθηκε και μπήκε στο μπάνιο, προκειμένου να ξεγελάσει τους αστυνομικούς που νωρίτερα τον κυνηγούσαν σε μια συναρπαστική καταδίωξη.

Ο 26χρονος δράστης καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση για επικίνδυνη οδήγηση, χωρίς δίπλωμα και άδεια, αλλά και κατοχή κλοπιμαίων. Η καταδίωξη κατέληξε στη συνέχεια στη σύλληψη με περίεργο τρόπο.

«Κατά την διάρκεια μιας περιπολίας στο Μπόλτον, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου γύρω στις 23.25, η αστυνομία εντόπισε ένα ύποπτο κλεμμένο κόκκινο Nissan Quashqai με ψεύτικες πινακίδες κυκλοφορίας. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το όχημα, το οποίος άρχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, σε μια προσπάθεια να τραπεί σε φυγή. Τα επόμενα επτά λεπτά, το όχημα άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς μπαίνοντας στην αντίθετη λωρίδα του δρόμου και παραβιάζοντας κόκκινα φανάρια», ανέφερε εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Μάντσεστερ.

Στην καταδίωξη εκτός από τα περιπολικά συμμετείχε και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας που καθοδηγούσε για την πορεία του δράστη. Κάποια στιγμή παγιδεύτηκε σε ένα αδιέξοδο και τότε ο 26χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο και διέφυγε με τα πόδια. Λίγα λεπτά αργότερα, το ελικόπτερο τον εντόπισε να μπουκάρει σε σπίτι και να μπαίνει στην μπανιέρα προσποιούμενος ότι δεν είχε συμβεί τίποτα, έτσι ώστε να παραπλανήσει την αστυνομία.

Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να πείσει τους αστυνομικούς ότι έκανε μπάνιο και συνελήφθη. Μετά την σύλληψή του διαπιστώθηκε ότι το όχημα που οδηγούσε είχε κλαπεί την 1η Οκτωβρίου.