Το PlayStation δημιούργησε site για την προσβασιμότητα που προσφέρει στα παιχνίδια του

Παύλος Παπαπαύλου
Το PlayStation δημιούργησε site για την προσβασιμότητα που προσφέρει στα παιχνίδια του
Στην προσπάθεια της εταιρείας να προσεγγίσει όλο το κοινό που θέλει να παίξει.

Η Sony και το PlayStation δημοσίευσαν μια ειδική ιστοσελίδα, όπου και αποδεικνύεται πως έχουν λάβει στα σοβαρά υπόψιν το θέμα της προσβασιμότητας στα παιχνίδια.

To συγκεκριμένο κομμάτι αφορά ανθρώπους με προβλήματα στην όραση, την ακοή ή κάποια από τα μέλη τους και είναι γνωστός ο αγώνας πολλών εταιρειών της βιομηχανίας του gaming να κάνουν τα πάντα για να τους επιτρέψουν να παίζουν με τους φίλους τους.

Το site περιλαμβάνει πολλές πληροφορίες για το πως μπορούν τα άτομα αυτά να κάνουν πιο εύκολο το gaming στα PS4 και PS5, ενώ παρουσιάζονται αναλυτικά και κάποιες λειτουργίες που ίσως και κάποιοι να μην γνώριζαν.

Κάτι που έχει τρομερό ενδιαφέρον είναι ότι στο κάτω μέρος του site υπάρχουν αναλυτικά τα παιχνίδια του PlayStation που εκδίδει η Sony και τα οποία προσφέρουν έξτρα επιλογές προσβασιμότητας. Με μία απλή πλοήγηση, ο χρήστης μπορεί να δει αυτούς τους τίτλους και να μάθε περισσότερα για το τι προσφέρει ο κάθε ένας από αυτούς.

Τέλος, υπάρχουν επιλογές για τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας σε κονσόλες PS4 και PS5 για όσους θέλουν να μάθουν κάτι πιο συγκεκριμένο. Μπορείτε να δείτε το σχετικό video για τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας του PS5 στη συνέχεια.