Ο ήρωας της χρονιάς στα Χανιά: Μπήκε μπροστά σε Ι.Χ χωρίς οδηγό για να σώσει 2 παιδιά

Newsroom
Ο ήρωας της χρονιάς στα Χανιά: Μπήκε μπροστά σε Ι.Χ χωρίς οδηγό για να σώσει 2 παιδιά
Ο Νίκος Κουκλινός είδε το... ακυβέρνητο αυτοκίνητο με τα δύο παιδιά και αμέσως μπήκε μπροστά για να ανακόψει την πορεία του.

Τον τίτλο της αυτοθυσίας της χρονιάς διεκδικεί άνδρας στα Χανιά, ο οποίος κινδύνευσε με σοβαρό τραυματισμό, προκειμένου να σώσει δύο παιδιά που ήταν σε ένα... ακυβέρνητο αυτοκίνητο.

Όπως είπε ο Νίκος Κουκλινός στον ΑΝΤ1, το βράδυ της Δευτέρας είχε πάει να πάρει την κόρη του από την σχολή ρυθμικής γυμναστικής, όταν είδε ένα Ι.Χ να κατεβαίνει ανεξέλεγκτο τον δρόμο.

Τι είχε γίνει; Η οδηγός του, έβαζε το ένα παιδί στο κάθισματάκι στο πίσω μέρος του οχήματος, ενώ ένα άλλο βρισκόταν στο μπροστινό. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν είτε λύθηκε το χειρόφρενο, είτε το παιδί το ακούμπησε κατά λάθος με αποτέλεσμα να λυθεί και το αυτοκίνητο να ξεκινήσει στην κατηφόρα.

Βλέποντας τον κίνδυνο για τα ανήλικα μπήκε μπροστά και επιχείρησε να σταματήσει την πορεία του, όμως λόγω της κλήσης του δρόμου δεν ήταν και τόσο εύκολο. Φώναζε για βοήθεια όμως για καλή του τύχη, το Ι.Χ έπεσε πάνω σε κάδους και τότε βρήκε την ευκαιρία να ζητήσει από το παιδί που ήταν μπροστά να ανοίξει την πόρτα για να μπορέσει να τραβήξει το χειρόφρενο.

«Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι το αυτοκίνητο δεν θα σταματούσε και θα έβγαινε στον κεντρικό δρόμο, προκαλώντας ατύχημα», είπε χαρακτηριστικά.