Ο πρώτος ήρωας του Γουόλτ Ντίσνεϊ δεν ήταν ο Μίκυ Μάους: Το τρένο που ενέπνευσε την Ντίσνεϊλαντ και η μυστική αδελφότητα «Club 33»

Newsroom
Ο πρώτος ήρωας του Γουόλτ Ντίσνεϊ δεν ήταν ο Μίκυ Μάους: Το τρένο που ενέπνευσε την Ντίσνεϊλαντ και η μυστική αδελφότητα «Club 33»
Σαν σήμερα το 1966 πέθανε ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, ο Αμερικανός καρτουνίστας και δημιουργός του Μίκυ Μάους και του Ντόναλντ Ντακ.

Σαν σήμερα το 1966 «έφυγε» από τη ζωή ο «πατέρας» του Μίκυ Μάους και των κινουμένων σχεδίων, Γουόλτ Ντίσνεϊ, ο οποίος «κατηγορήθηκε» για τη μυστική αδελφότητα «Club 33» και από ένα… τρένο, έφτιαξε ολόκληρη Ντίσνεϊλαντ.

Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ μπορεί να συνδέεται πρωτίστως με τον Μίκυ Μάους, καθώς αυτός θεωρείται ο πρώτος του χαρακτήρας κόμικ, αλλά δεν είναι έτσι. Ο πρώτος χαρακτήρας που σχεδιάσε ήταν ένα κουνέλι, ονόματι Όσβαλτ. Όμως το στούντιο για το οποίο εργαζόταν τού έκλεψε τα πνευματικά δικαιώματα, με αποτέλεσμα να το χάσει.

Το ποντίκι Μόρτιμερ και το τσιγάρο

Δεν θα την ξαναπατούσε ο Γουόλτ Ντίσνεϊ και κλείστηκε στο σχεδιαστήριό του στο Κάνσας Σίτι για να δημιουργήσει. Εμπνεύστηκε τον Μίκυ Μάους από έναν ποντίκι που είχε για κατοικίδιο και το τάιζε τυρί και τον ονόμασε Μόρτιμερ, ωστόσο αυτό το όνομα δεν άρεσε στη σύζυγό τουυ, που του πρότεινε να τον ονομάσει Μίκυ.
Το 1923, ο Μίκυ «μίλησε» για πρώτη φορά και οι πρώτες του λέξεις ήταν «χοτ ντογκ». Η φωνή του, δεν ήταν άλλη, από του «πατέρα» του Γουόλτ Ντίσνεϊ, ωστόσο επειδή κάπνιζε πολύ, στη συνέχεια δεν μπορούσε να κάνει την λεπτή οξεία φωνή του Μίκυ, ο οποίος στην αρχή ήταν πέτρα από έξυπνος και κακός.

Η δημιουργία της Ντίσνεϊλαντ

Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ ήθελε να φτιάξει ένα τρένο μέσα στο στούντιό του, αλλά στη συνέχεια είχε την ιδέα να δημιουργήσει ένα χωριό στο οποίο θα αποβιβάζονται με τρένο. Έτσι λοιπόν, αντί για την Άγρια Δύση, προχώρησε στην ιδέα για τη δημιουργία μιας ολόκληρης πόλης με παιχνίδια και δραστηριότητες. Αγόρασε μια έκταση στην Καλιφόρνια και έτσι δημιουργήθηκε η περίφημη σε όλους Ντίσνεϊλαντ.

Η μυστική λέσχη «Club 33»

Πολλοί θα έχετε δει δημοσιεύματα ή θα έχετε ακούσει κουβέντες για τα μυστικά που έκρυβε στα σχέδιά του και στις ταινίες του ο Γουόλτ Ντίσνεϊ. Τα μασωνικά μυστικά του. Πολλοί συνωμοσιολόγοι υποστήριζαν ότι ήταν μέλος της μυστικής αδελφότητας «Club 33». Ενός κλειστού κλαμπ, το οποίο όντως υπήρχε, αλλά δεν ήταν αυτό που φαντάζονταν οι συνωμοσιολόγοι. Ήταν μια μυστική λέσχη με το όνομα «Club 33», μέσα στην Ντίσνεϊλαντ στο οποίο μπορούσαν να καταφύγουν τα εκλεκτά μέλη της και να ξεφύγουν από τις ορδές των τουριστών, για να απολαύσουν ένα κοκτέιλ και γκουρμέ φαγητά, πλάι σε διασημότητες.

Αυτό που χρειαζόταν για να γίνει κανείς μέλος ήταν η ετήσια συνδρομή ύψους 12.000 δολάρια και μια εφάπαξ πληρωμή 25.000 δολαρίων για την έκδοση της κάρτα του μέλους.