Γυμναστής στην Αμερική πήρε σκόπιμα 30 κιλά για να αποδείξει σε πελάτη του ότι μπορεί να τα χάσει σε έξι μήνες (vid)

Newsroom
Γυμναστής στην Αμερική πήρε σκόπιμα 30 κιλά για να αποδείξει σε πελάτη του ότι μπορεί να τα χάσει σε έξι μήνες (vid)
Πήρε σκόπιμα 30 κιλά και τα έχασε σε διάστημα έξι μηνών.

Ένας personal trainer στις ΗΠΑ πήρε σκόπιμα 30 κιλά με σκοπό να τα χάσει σε έξι μήνες, προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα την προσπάθεια απώλεια βάρους που έκανε ένας πελάτης και να διαπιστώσει αν η ηλικία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

Μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ντρου Μάνινγκ έκανε μια τέτοια δίαιτα. Το 2014 είχε πάρει 35 κιλά και τα έχασε μέσα σε ένα χρόνο, για να αποδείξει στους πελάτες του, που υποστήριζαν ότι δεν μπορούσαν να χάσουν κιλά ότι είναι τεμπέληδες.

Το επόμενο κίνητρο για τον 40χρονο γυμναστή ήταν να διαπιστώσει αν η ηλικία του θα μπορούσε να επηρεάσει την προσπάθειά του να χάσει κιλά. Ο Μάνινγκ κατανοεί ότι η απώλεια κιλών δεν είναι τόσο εύκολη για ανθρώπους που ήταν πιο υπέρβαροι από εκείνον, όμως τους απέδειξε ότι η ηλικία δεν είναι και τόσο ανασταλτικός παράγοντας.

«Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός. Παρόλο που μπορεί να είναι πιο δύσκολο για αυτούς που μεγαλώνουν λόγω των ορμονών και της αλλαγής μεταβολισμού, δεν είναι αδύνατο», ανέφερε ο 40χρονος personal trainer.

Μετά την πρώτη του μεγάλη απώλεια βάρους, ο Μάνινγκ έγραψε ένα βιβλίο με την εμπειρία που βίωσε και τόνισε πως ήταν πεπεισμένος ότι οι άνθρωποι που δεν μπορούσαν να χάσουν κιλά ήταν τεμπέληδες. «Ήμουν πεπεισμένος ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν γενετικές ή παρόμοιες δικαιολογίες. Ή θέλει να είσαι υγιής ή δεν θέλεις», ανέφερε.

Μετά από αρκετές αποτυχίες με πελάτες που δεν μπορούσαν να χάσουν κιλά, ο Μάνινγκ κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να τους βοηθήσει και ένιωσε ότι έπρεπε να κάνει κάτι διαφορετικό. Παράτησε το γυμναστήριο και άρχισε να καταναλώνει πρόχειρα φαγητά. Πήρε 35 κιλά σε μόλις έξι μήνες και έπαθε σοκ με τον αντίκτυπο που είχαν στη ζωή του. Μεταξύ άλλων σταμάτησε να βοηθάει την σύζυγό του στις δουλειές του σπιτιού και έχασε την αυτοπεποίθησή του πολύ γρήγορα.

Ο Μάνινγκ είπε ότι η επιστροφή στο γυμναστήριο μετά την αύξηση του βάρους του ήταν «ταπεινωτική» και ένιωθε καταβεβλημένος με τα επίπεδα που είχε φτάσει η φυσική του κατάσταση. «Το μεγαλύτερο μάθημα που πήρα δεν είχε να κάνει μόνο με το σωματικό. Δεν έχει να κάνει με το πρόγραμμα των γευμάτων, τις προπονήσεις και όλα αυτά. Το μυστικό είναι τα ψυχικά και συναισθηματικά αποθέματα. Συνειδητοποίησα ότι αυτά είναι τα πραγματικά ζητήματα», πρόσθεσε.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας του είπαν ότι η απόφασή του να πάρει και να χάσει αυτό το βάρος τόσο γρήγορα, ήταν μια επικίνδυνη επιλογή, αυξάνοντας μαζικά τη χοληστερόλη και την αρτηριακή του πίεση. Όμως ο 40χρονος γυμναστής δεν μετάνιωσε γι αυτή την απόφαση.

Ο personal trainer καταλαβαίνει ότι το να επιστρέψει στα επίπεδα φυσικής κατάστασης ήταν πιο εύκολο σε σχέση με άλλους, όμως όλη αυτή η διαδικασία τον βοήθησε να κατανοήσει τι περνούν οι πελάτες του. «Αντί να βλέπεις το σώμα σου ως κάτι που μισείς και περιφρονείς, είναι καιρός να το αλλάξεις και να εκτιμήσεις αυτό που έχεις ακόμα κι αν δεν είναι τέλειο. Θα πρέπει να απολαμβάνεις την πρόοδο που κάνεις. Είναι μια πιο υγιεινή προσέγγιση από τα μισείς τον εαυτό σου σε όλη σου τη ζωή. Αυτός είναι ο λόγος που η μεταμόρφωση είναι περισσότερο διανοητική και συναισθηματική», λέει στους μαθητές του ο Μάνινγκ.